Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Liberec slaví další těsné vítězství, Plzeň zdolal 3:1

Liberec – Bílí Tygři zvládli další vyrovnaný zápas a na čele tabulky mají už sedmibodový náskok. Tentokrát přetlačili Plzeň, když o vítězství Liberce rozhodl navrátilec Valský. Pojistku přidal do prázdné branky kapitán Radivojevič. Plzeň si komplikuje situaci na hraně předkola, po sérii výher přišla druhá porážka.

Radost libereckých hokejistů
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Liberec měl drtivý nástup do utkání a sevřel soupeře v jeho třetině. První přerušení hry přišlo až na začátku třetí minuty, kdy se po přihrávce Svačiny opřel do puku Šimek a propálil Machovského.

I po gólu pokračovali Tygři v tlaku a na Machovského se valil útok za útokem. Při střele Ordoše v páté minutě mu pomohla tyč, proti Valskému později vytáhl parádní zákrok. S přibývajícím časem tlak Liberce neochaboval a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy Machovský kapituluje znovu. Dvanáct vteřin před koncem první třetiny ale Němeček zachytil na útočné modré Vitáskovo vyhození, vystřelil a díky Indrákově teči bylo srovnáno.

"Rychlý gól určitě tým uklidní a nakopne. Myslím ale, že první třetinu jsme měli dohrát lépe, protože gól, který oni dali, byl úplně zbytečný. Jedenáct vteřin před koncem. Nechci říci, že Plzeň je nekvalitní tým, ale kdyby to byl někdo ještě kvalitnější, tak by toho využil možná ještě více. Toho se musíme do dalších zápasů vyvarovat," řekl Šimek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Plzeň

Druhou třetinu začali domácí opět náporem, gól do šatny se na nich nepodepsal. Velkou šanci měl ve 26. minutě Valský, ale pálil těsně nad. Hosté odpověděli šancemi Indráka a Svobody, Lašák byl ale stoprocentní. Naproti tomu Machovský se vytáhl při šanci Svačiny ve 32. minutě. Domácí ještě vážněji zahrozili ve 36. minutě, ale Stránský v dobré pozici netrefil puk.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hosté nevyužili přesilovou hru, následně dostali shodnou výhodu domácí a naložili s ní lépe. Po pouhých patnácti vteřinách oslavil svůj návrat do Liberce Valský, který tečoval Šimkovu bombu od modré.

"To byl rozhodující moment zápasu. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil, nicméně soupeř byl i v dalších dvou třetinách lepší, jeho herní projev je skvělý. Za průběh zápasu a předvedený výkon je prostě výsledek zasloužený," uznal trenér hostů Jiří Hanzlík.

V 51. minutě po krásné kombinaci Bulíř jen těsně minul Machovského branku. Tentýž hráč mohl zvýšit vedení Liberce v 56. minutě, ale v pádu minul. Nejlepší defenziva v extralize pak v závěru opět potvrdila své postavení a odolala závěrečnému náporu Plzně.

Hosté zkusili duel zdramatizovat při hře bez brankáře, ale neuspěli. Naopak v poslední minutě pečetil výsledek kapitán Radivojevič. Dvanáct vteřin před koncem završil takzvaný hattrick Gordieho Howea Šimek, který se popral se Lvem.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Šimek (Svačina), 48. Valský (Šimek, Radivojevič), 60. Radivojevič (J. Stránským Vitásek) - 20. Indrák (Němeček). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6046.

Liberec: Lašák - Šimek, Vitásek, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner, Jan Bednář - Svačina, P. Jelínek, Mikyska - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Ordoš, Vantuch, J. Vlach, od 26. navíc Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Němeček, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička - D. Kubalík, Kratěna, T. Svoboda - Stach, Preisinger, Indrák - Lev, Kracík, Hrnka - Schleiss, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Čihák a Jiří Hanzlík a Vlasák.

Hlasy trenérů po zápase Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň:

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, téměř celou první třetinu jsme dominovali a hráli to, co jsme chtěli hrát. V závěru třetiny jsme pomalu střídali, soupeř vyrovnal, a tím se dostal do hry. Narostlo mu sebevědomí a ve druhé třetině si troufám tvrdit, že náš výkon byl o chloupek horší než výkon soupeře. Byli jsme ale trpěliví a jsem rád, že jsme před domácím publikem zvítězili za tři body nad soupeřem, který byl dnes velmi nepříjemný, velmi organizovaný a velmi dobrý."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Do zápasu jsme vstoupili špatně, soupeř byl celou první třetinu lepší. Paradoxně ale skončila naším šťastným gólem na 1:1. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil, nicméně soupeř byl i v dalších dvou třetinách lepší, ten jeho herní projev je skvělý. Přesto jsme drželi dobrý výsledek, rozhodl gól v oslabení. Za průběh zápasu a předvedený výkon je prostě výsledek zasloužený."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články