Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Parádní série Plzně je u konce, Sparta si ze západu Čech veze další výhru

Plzeň - Pět výher za tři body v řadě si připsala Plzeň a vyšvihla se až na deváté místo v extralize. Šesté vítězství už ale Indiáni neoslavují, Sparta totiž na západě Čech už potřetí za sebou vyhrála. Tentokrát sice Pražané přišli o tříbodové vítězství necelé tři minuty před sirénou, Sparta si ale zklamání vynahradila, když se tři vteřiny před koncem prodloužení prosadil Hlinka.

Tomáš Svoboda (vlevo) v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Záhy po zahájení utkání zahrozil rychlou střelou po vyhraném vhazování Kumstát. Poté domácí nevyužili dvě přesilové hry a naopak v 7. minutě ujel ve vlastním oslabení Forman, jehož forhendový blafák Machovský svým pravým betonem zlikvidoval. Jeho protějšek Škarek, jenž opět po měsíci dostal šanci v sestavě Sparty, se za chvíli blýskl proti střele Vondráčka z bezprostřední blízkosti. Indiáni se před zaplněným hledištěm tlačili dopředu, ale táhlou střelou z levého kruhu se neprosadil ani Kracík.

Na konci úvodní třetiny mohl během početní výhody Sparty skórovat nekrytý Gernát, z mezikruží však nemířil přesně. Do prostřední části vstoupili lépe domácí, Škarek ale dokázal zlikvidovat bombu Lva i průnik Hrnky. Za chvíli při přečíslení v přesilovce Kratěnovu přihrávku nezužitkoval dobře postavený Vondráček.

Hostům následně pomohla do tempa přesilovka, přestože v ní Řepíkův volej minul odkrytou branku. Ve 33. minutě sice ztížil Pulpán faulem zakončení rozjetému Vránovi, jenž ovšem vzápětí z nařízeného trestného střílení dostal hosty do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Sparta

O čtyři minuty později při vyloučení Kracíka nejprve Machovský skvěle zastavil pokus Pecha, ale stejný hráč za chvíli po šikovném přistrčení od Hlinky zvýšil na 2:0. Krátce před druhou sirénou se od zadního mantinelu vytočil až před branku Vondráček a vrátil gólem domácí zpět do hry.

Hosté se v závěrečné dvacetiminutovce zatáhli do defenzivy, přes niž se Indiáni těžko prosazovali. Ve 47. minutě přesto Kratěna po rychlé kombinaci pálil nad a chvíli nato Škarek stačil vyrazit teč Indráka. Oba týmy poté promarnily přesilovku. Až v 57. minutě se podařilo zblízka srovnat na 2:2 Kubalíkovi, který si tak připsal 23. trefu v sezoně.

V nastavení neproměnil Pech samostatný únik a stejně neuspěl na druhé straně Čerešňák. Bonusový bod zajistil hostům trefou po závaru u branky tři sekundy před koncem nastavené pětiminutovky Hlinka.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Koreis), 58. D. Kubalík (T. Svoboda, P. Kadlec) - 33. P. Vrána z trest. střílení, 38. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 65. J. Hlinka (Kalina, P. Vrána). Rozhodčí: R. Polák, Pražák - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 9:9, navíc Lev - Eminger 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6079.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Pulpán, Moravčík, Kaňák - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kracík, Lev - Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Sparta Praha: Škarek - Eminger, J. Mikuš, Gernát, Švrček, Piskáček, Barinka, Kalina - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber. 

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Dvě třetiny jsme dnes neodehráli úplně podle našich představ. Nebyl to od nás ideální výkon. V první třetině jsme promarnili hodně přesilovek a nedokázali jsme jejich využitím naklonit zápas v náš prospěch. Naopak ve druhé třetině jsme Spartě zbytečně darovali mraky přesilovek a díky jejich kvalitním hráčům na tuto činnost nás za to potrestali. Důležité pro nás bylo, že se nám povedlo dát kontaktní gól na 1:2 na konci druhé třetiny. Třetí třetina potom byla z naší strany dobrá a bojovná. Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, což se nám nakonec podařilo. Situaci v prodloužení nesmím komentovat. Chyběly tři vteřiny z prodloužení a mohli jsme si trestných střílení užít dost a dost."
Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Bylo to velice kvalitní vyrovnané utkání. Na domácích bylo vidět, že mají nějakou šňůru vyhraných utkání. Byli hodně sebevědomí. Nám to v prvních dvou třetinách velmi dobře bruslilo, byli jsme odolní v osobních soubojích a zaslouženě jsme vedli. Nicméně ve třetí třetině jsme trochu ztratili na aktivitě a necelé tři minuty před koncem jsme inkasovali vyrovnávací gól. Přesto jsme se ziskem dvou bodů po prodloužení spokojeni." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy