Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kometa hostí ve šlágru kola liberecké Tygry, na západě Čech se koná derby

Brno - Hokejová extraliga pokračuje 37. kolem a diváci se mohou těšit na atraktivní souboj z čela tabulky, třetí brněnská Kometa hostí druhý Liberec. Vypjatý duel slibuje také západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní. Sparta se představí v Litvínově a o důležité body se budou přetahovat Pardubice ve Vítkovicích. Přímý přenos utkání Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Hitem kola je souboj druhého se třetím. Zatímco hosté z Liberce jsou těsně za vedoucím Třincem, domácí Kometa ztrácí na Tygry devět bodů. Navíc má Brno aktuální sérii dvou proher, a tak potřebuje zabrat. Naproti tomu Severočeši chtějí navázat na domácí vítězství proti Vítkovicím.

Liberecký brankář Ján Lašák se dostává po zranění do formy, proti Ostravanům inkasoval až v poslední minutě a je tak otázkou, zda se postaví do branky Roman Will nebo znovu bývalý slovenský reprezentant. Naopak Brno má s defenzivou problémy, proti Spartě inkasovala Kometa pět branek a proti Třinci čtyři, navíc Karel Vejmelka obdržel od třineckého útočníka Zbyňka Irgla smolný gól.

Zda něco Tygry trápí, tak je to koncovka. V posledních pěti duelech nenastříleli Severočeši více jak tři branky, i když jim to díky výtečné obraně stačilo na čtyři výhry. Útoku by měl vypomoci Jakub Valský, ale není jasné, zda navrátilec z KHL nastoupí už v Brně. Do sestavy domácích by se měl vrátit juniorský reprezentant Martin Nečas.

Západočeské derby bude k vidění v Karlových Varech, kam přijede Plzeň. Energie uťala třízápasovou šňůru porážek v důležitém utkání v Pardubicích a nutně potřebuje získané body potvrdit. Na předposlední Dynamo ztrácí pouze dva body. Plzeňský Dominik Kubalík potvrdil v minulém kole roli nejlepšího střelce a proti Litvínovu nasázel hattrick. Škoda tak pokračuje na vítězné vlně a touží po čtvrtém zářezu.

K zajímavému souboji se schyluje v Litvínově, kde se představí Sparta, která má o motivaci postaráno. Domácí Verva je čtvrtá s tříbodovým náskokem na Pražany. Sparťané dali zapomenout na slabší povánoční období a dvě prohry přebili dvěma triumfy, naposledy doma proti Mladé Boleslavi.

Vítkovičtí hostí pardubické Dynamo. Ostravanům by měl pomoci hlavní trenér Jakub Petr po návratu ze zámoří, kde vedl českou juniorskou reprezentaci na šampionátu do dvaceti let. Vítkovicím se zprvu bez Petra dařilo, ale nyní čelí třetí prohře za sebou. Pardubice jsou na tom o zápas hůř, Vary se přibližují a vedoucí desítka pomalu uniká. Na desátou Plzeň ztrácí Východočeši už dvanáct bodů.

Hradec Králové se vrátil ze Spengler Cupu ve velkém stylu a proti Třinci bude usilovat už o čtvrtou výhru v řadě. V posledním kole si Mountfield navíc vyšlápl na Liberec. Přesto nemohou šestí Východočeši usnout na vavřínech. Sedmý Chomutov ztrácí bod, osmé Vítkovice čtyři. Oceláři chtějí uhájit čelo tabulky.

Mladá Boleslav se bude proti Chomutovu snažit stáhnout bodové manko. Bruslařský klub je na deváté příčce a nebezpečně se mu přibližují týmy za ním. Středočeši ztrácí na Piráty osm bodů, a tak mají ideální příležitost přiblížit se soupeři v tabulce po vzájemném zápase. Jedenáctý Zlín, jehož zápas s Olomoucí byl odložen, je za Boleslaví jen o tři body.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články