Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velký hokejový den. Kometa vyzývá Spartu, Bílí Tygři chtějí dobýt Hradec

Praha - Velký duel Komety Brno se Spartou orámuje 35. kolo extraligy, které nabídne hned několik atraktivních duelů. Kromě televizního zápasu dvou těžkých vah se Liberec představí na ledě Hradce, který pětkrát v řadě doma vyhrál v základní hrací době. Těžkou úlohu bude mít i vedoucí Třinec na ledě rozjetého Zlína. ČT sport a ctsport.cz nabídne v přímém přenosu hned dva zápasy - od 16:40 duel Mladé Boleslavi s Pardubicemi a od 19:00 utkání Kometa - Sparta.

Kometa se dostala na sklonku roku 2016 dvěma tříbodovými vítězstvími z výsledkové krize. "Samozřejmě je nálada v týmu po těchto výsledcích dobrá. Vítězství jsou velkým povzbuzením," řekl trenér Kamil Pokorný.

Sparta je na tom opačně. "Dvě její poslední domácí klopýtnutí neberu v potaz, Sparta má kvalitní tým a naše vzájemné zápasy připomínají derby," dodal brněnský kouč, který bude stále postrádat zraněného útočníka Jana Káňu.

Sparta má co napravovat. "Náš výkon v posledních dvou zápasech nebyl vůbec dobrý, takže naším prvořadým úkolem je zlepšit se ve všech činnostech a vrátit se ke hře, díky které jsme na přelomu listopadu a prosince udělali dlouhou vítěznou sérii. Pak můžeme pomýšlet na bodový zisk proti tak silnému soupeři," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejvyšší hokejová soutěž slaví jubileum. První zápasy se odehrály před 80 lety

Zlín válí, po skalpu z Prahy chce pokořit i Třinec

Hokejisté Zlína se po trenérské výměně vyhrabali z krize a po posledním vítězství na Spartě se posunuli na desáté místo. "Pohled na tabulku je příjemný a potvrzuje, že jsme nastoupili správný trend. Cesta k postupu do play-off bude ještě strašně dlouhá," uvedl trenér Rostislav Svoboda, který duel s lídrem extraligy bere jako další výzvu.

"Nejsme v pozici, kdy bychom se měli soupeře obávat. Jsme si ale vědomi, že Třinec má silný kádr s vynikajícími hokejisty, kteří umí rozhodnout zápasy," dodal Svoboda. Postrádat bude jen zraněného útočníka Honejska. Ocelářům bude zřejmě znovu scházet Růžička.

Mladá Boleslav nastoupí proti Pardubicím v modrých retro dresech z 60. let, vytvořených na základě fotodokumentace a vzpomínek pamětníků. Budou na nich pouze jmenovky, které dříve na dresech nebývaly.

Středočeši budou usilovat o to, aby poprvé od přelomu září a října uspěli ve dvou utkáních za sebou. Pardubice po dvou výhrách podlehly doma Brnu. Schází Hubáček, v trestu je Beran, otazník je u trestu Johnsona.

Hokejový tým SSK Vítkovice
zdroj: Archiv HC Vítkovice

Vítkovice si připomenou 80 let ligy

Vítkovice si úterním zápasem s Plzní připomenou 80 let starou premiéru v nejvyšší soutěže a oblečou se na něj do dobových dresů. Jubileum se pokusí oslavit i pátou výhrou v řadě a desátým utkáním s bodovým ziskem. Plzeň ztratila v nájezdech důležitý zápas s Olomoucí, ale pak to napravila výhrou 4:2 v Mladé Boleslavi v dalším souboji dvou celků na hraně desítky.

Olomouc v posledních zápasech utrpěla dvě nejtěsnější porážky s prvními dvěma týmy soutěže, herně ale nepropadla a Třinec i Liberec pozlobila. Doma Hanáci proti Chomutovu poslední tři vzájemné zápasy vyhráli. Osmý Chomutov čeká důležitý trojboj s týmy usilujícími o desítku. Po utkání v Olomouci přivítá Zlín a pak zamíří do Mladé Boleslavi.

"Po domácí porážce s Pardubicemi a následné prohře v Třinci potřebujeme bodovat. Olomouc hraje doma bruslivý hokej, hodně střílí, snaží se hodně o zakončení do brány, na to si budeme muset dát pozor. Potřebujeme také hrát co nejvíce v pěti a proměňovat šance," řekl asistent Petr Martínek.

Vary přivítají Litvínov, Hradec čeká návrat do reality proti Liberci

Karlovy Vary v podkrušnohorském derby hostí Litvínov. "Víme, že hrají velice důrazně v obranném pásmu a zhušťují střed kluziště. Budeme muset hrát velice jednoduše, na jednu přihrávku, abychom se dostávali za útočnou modrou čáru. Jinými slovy budeme nahazovat puky na zadní mantinel a následně o něj bojovat," uvedl domácí asistent Mikuláš Antonik.

Litvínov prohrál s Vítkovicemi 1:2, když mu scházelo trio obránců základní sestavy. "Jeden z hráčů by neměl marodit dlouho, ale neodhadnu, zda někdo nastoupí ve Varech. Sörvik má nastřelenou patu, Kubát naraženou kostrč a Pavelka má problém s klíční kostí," přiblížil asistent trenéra Darek Stránský.

Hradec Králové naskočí zpět do extraligy po účasti na Spenglerově poháru utkáním s obhájcem titulu Libercem. "Zápasy na turnaji se hrály ve vysokém tempu a já věřím, že si to přeneseme i do extraligy. Pro hráče to byla výborná zkušenost," uvedl kouč Václav Sýkora. Bílí Tygři odčinili sérii tří zápasů bez bodového zisku pětizápasovou šňůrou, při níž naopak neztratili ani bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články