Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vítkovice zvítězily i v Litvínově a přidaly čtvrtou výhru v řadě

Litvínov - Vítkovice pokračují v herní i výsledkové pohodě. Po vítězství v Litvínově 2:1 přidali Ostravané čtvrtou výhru v řadě a bodovou šňůru natáhli už na devět zápasů. Utkání rozhodl blafákem útočník Szturc, v brance hostů zářil Dolejš. Aktuální forma vynesla Vítkovice až na sedmou příčku a na elitní šestku ztrácí pouze bod. Litvínov naopak prohrál podruhé za sebou.

Hokejisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Litvínov se musel v posledním zápase v roce 2016 obejít bez trojice obránců základní sestavy, větší problémy však měla Verva v útoku.

Do první šance se dostal v šesté minutě hostující Tomi, který prověřil Januse střelou bez přípravy. Další příležitost si vytvořil kapitán Vítkovic Olesz, jenž však nedokázal trefit odkrytou branku domácích. Do vedení se Vítkovice dostaly v deváté minutě, kdy Němec rychlou střelou nad lapačku překvapil Januse.

Na druhé straně mohlo být bleskově vyrovnáno, Válek však zblízka Dolejše překonat nedokázal. V 13. minutě se už ale domácí vyrovnání dočkali. Pilař od modré vypálil a Gerhát puk chytře tečoval mimo dosah hostujícího brankáře.

"Hosté hráli výborně, dobře bruslili a napadali nás. Je vidět, že se jim daří. Horko těžko se s nimi hraje. My jsme se málo tlačili do branky a nebyli jsme důrazní. Příště musíme zjednodušit hru," řekl obránce Zbyněk Sklenička.

Druhá třetina jednoznačně vyzněla pro hosty z Vítkovic, z branky se ale radovali pouze jednou. V 24. minutě dokázal nedůraznou litvínovskou obranu potrestat rychlým blafákem Szturc. Další šanci měl Kucsera, který zblízka prověřil Januse.

Poté se ukázali hostující obránci, nejprve Sloboda bombou od modré vyprášil Janusovy betony, následovala Barankova tvrdá střela a následná Oleszova teč, litvínovský brankář ale držel domácí ve hře. V 38. minutě ukázal svou šikovnost Olesz, který z otočky od mantinelu poslal bekhendem přesný pas rozjetému Hudečkovi, ten ovšem zblízka Januse překonat nedokázal.

Do třetí části vstoupili domácí aktivně a snažili se vyrovnat. V 44. minutě se pokoušel Martin Hanzl z otočky překvapit Dolejše, ten ale byl připraven. Litvínov si vytvořil převahu, vyrovnat se mu ale nepodařilo. V 54. minutě se řítil Válek sám na Dolejše, podruhé v utkání ale selhal. Následovala Hüblova střela z mezikruží a poté i další pokus Martina Hanzla. Dolejš však dovedl Vítkovice k výhře.

"Jsme rádi, že jsme na vítězné vlně. Každý bod je dobrý. Na tabulku nekoukám, musíme makat a pokorně sbírat bodík po bodíku," řekl Daniel Dolejš, jenž si na severu Čech připsal 36 úspěšných zákroků.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Gerhát (K. Pilař, V. Hübl) - 9. E. Němec (Vandas, D. Květoň), 24. Szturc (Balán). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Jiří Svoboda, Rozlílek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5757.

Litvínov: Janus - Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, K. Černý, F. Pavlík, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Babincev, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Urbanec, Sedlák, Baranka, Kovář, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, E. Němec, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Trnka a V. Vůjtek st.

Darek Stránský (Litvínov): "Zápas se nám nepovedl. Bylo to takové vlažné, nešly nám dvě třetiny nohy. Výkon nebyl takový, jaký bychom si v posledním utkání v roce představovali. V posledních deseti minutách jsme do toho dali všechno. Bylo tam vidět nasazení, urputnost i zarputilost. Měli jsme i šance, ale za předvedený výkon jsme si vyhrát nezasloužili. Není to dobrý konec roku, ale věřím, že v novém roce navážeme na předešlé výkony."
Pavel Trnka (Vítkovice): "Vstoupili jsme do zápasu velice solidně. I druhá třetina nebyla špatná, ale nedokázali jsme proměnit šance. Třetí třetina nám trochu svázala ruce, protože hráči chtěli vyhrát, ale možná se toho trochu báli. Pouštěli jsme soupeře do obrovských šancí, málem se nám to vymstilo. Naštěstí jsme to ale ubránili, získali tři body a jsme za to rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články