Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pardubice i potřetí porazily Piráty, z Chomutova vezou výhru 3:1

Chomutov – Pardubice letos neprožívají dobrou sezonu, proti Chomutovu se jim však daří. Vyhrály oba předchozí vzájemné duely a radovaly se i potřetí. Do vedení je poslal Sýkora po nezdařené rozehrávce domácích a po dalších dvou brankách se hosté výrazně přiblížili vítězství. Skóre mohlo být ještě jednoznačnější, ale Nahodil nedokázal proměnit trestné střílení. Chomutovu se zápas otočit nepodařilo, podepsalo se na tom i Růžičkovo vyloučení do konce utkání za nesportovní chování. Alespoň o snížení na konečných 1:3 se postaral Skokan.

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Chomutov chtěl před domácím publikem odčinit minulá dvě zaváhání proti Pardubicím, navíc byl navnazen důležitým svátečním vítězstvím nad Spartou. Jenže utkání se podle plánu trenéra Růžičky vůbec nevyvíjelo.

Pardubice byly lepším týmem a od prvních minut mířily za vítězstvím, které by jim mělo pomoci odpoutat se od sestupových míst. Úvodní gól jim navíc soupeři darovali na stříbrném podnose, když ve vlastním obranném pásmu rozehráli přímo na hokejku zkušeného ostrostřelce Sýkory. Ten z výhodné pozice nezaváhal a poslal Dynamo do vedení.

Na konci první třetiny se hosté dostali už do dvoubrankového vedení, když Nahodil projel po levé straně až před branku a puk poslal napříč brankovištěm před prázdnou klec. Tam se nejrychleji zorientoval Klimenta a kotouč zasunul za brankovou čáru i přes ležícího soupeře Mrázka.

Nahodilovi v zápase očividně jedna asistence nestačila. Po faulu v úniku nařídil v druhé třetině rozhodčí trestné střílení a k tomu se postavil právě pardubický útočník. Jeho klička však brankáře Krále nezmátla a stav zůstal nezměněn.

Jenže pouze na chvíli. Takřka hned po samostatném nájezdu se do dobré šance dostal Beran, orazítkoval však pouze tyč. Důrazné varování nicméně Piráty nevzbudilo z mdlého výkonu, a tak vzápětí padl třetí pardubický gól. Postaral se o něj právě Nahodil, který si ihned po vyhraném vhazování vybruslil až před Krále a kotouč zasunul do brány pod jeho betonem.

Na Chomutov čekala těžká práce smazat tříbrankové manko. K tomu jim rozhodně nepomohl útočník Růžička, který nejprve dostal desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, ale když práskl dvířky od trestné lavice, byl vyloučen do konce utkání. Na konci druhé třetiny se pak ještě na led svalil s krvavým šrámem ve tváři pardubický Havlík, kterého zasáhla hokejka soupeře.

Domácí nepříznivě se vyvíjející zápas nezabalili předem a v závěrečné třetině se ještě pokusili zápas dramatizovat. A to se jim povedlo ve chvíli, kdy se po dlouhém tlaku prosadil Skokan. Slovenský útočník udělal kličku padajícímu obránci a následně zamířil přesně do pravého růžku branky.

Další góly už však domácí přes závěrečný tlak a hru bez brankáře nepřidali, a tak mohly Pardubice slavit důležitou výhru 3:1, díky které se dotáhly na rozdíl čtyř bodů na dvanáctý Zlín. Chomutov je v tabulce osmý.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Skokan (Rutta) - 16. P. Sýkora, 18. Klimenta (Nahodil, T. Kaut), 31. Nahodil. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4, navíc V. Růžička ml. (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4327.

Chomutov: T. Král - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek, od 33. navíc R. Havel, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Kämpf, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Raška, Poletín - Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Pardubice: Martin Růžička - Schaus, L. Havlík, Leduc, Čáslava, Ščotka, Ovčačík, Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Petr Martínek (Chomutov): "Chtěli jsme potvrdit dobrý výkon ze Sparty. Myslím, že začátek na vyšel, měli jsme dvě šance, které jsme neproměnili. Poté jsme udělali dvě hrubě chyby, které soupeř potrestal. Asi dvacet minut jsme nehráli náš hokej, dělali jsme zbytečné chyby a nenutili jsme se do střelby. Potom se výkon zlepšil, ale nedali jsme góly. Pardubický brankář podal velmi dobrý výkon."

Pavel Rohlík (Pardubice): "My jsme odehráli jednu z nejlepších prvních třetin, v které jsme byli velice aktivní, na což jsme navázali i ve druhé třetině. I za stavu 3:0 byl soupeř neustále nebezpečný. Když už jsme se ve třetí třetině dostali pod tlak, tak nás podržel brankář. Děkuji celému týmu za týmový výkon po celých šedesát minut."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články