Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jarůšek: Bylo důležité, že jsme Pardubicím odskočili rychlými góly

Hradec Králové – Už šestý triumf z východočeského derby v řadě před domácími fanoušky vybojovali hokejisté Hradce Králové. Pardubicím navíc již popáté za sebou vstřelili minimálně čtyři branky. V posledním ze společných střetnutí rivala zdolali 5:1 a nadělili svým fanouškům předčasný dárek.

"Dlouho jsme prohrávali, takže důležitý moment byl, že jsme dokázali srovnat. Pak se podařilo dát i další branky po sobě. Bylo důležité, že jsme jim odskočili, pak už jsme hráli docela v klidu," řekl novinářům útočník Richard Jarůšek.

Mountfield chtěl zůstat u trpělivého výkonu. Věřil, že obrat je otázkou času, neboť měl herní převahu. "V první třetině jsme je několikrát zamkli, že se nedostali ani z pásma. Řekl bych, že jsme byli daleko lepší, ale oni dali ten první gól, což je pak vždy o něco horší. Ale my jsme ukázali sílu našeho mančaftu, věřili jsme si a dokázali to otočit," uvedl Jarůšek.

"První třetina byla z naší strany dobrá, jen tam prostě nebyly góly. Ve druhé a třetí třetině už přišly. Od začátku jsme se snažili na ně vlítnout, ale v nástupu do té druhé třetiny jsme si řekli, že musíme zamakat ještě jednou tolik. A podařilo se to," doplnil Jarůšek.

Sám se o obrat přičinil důležitou druhou trefou svého celku, která byla nakonec i vítězná. "Byl tam puk před bránou, já jsem se ho tam snažil dostat a dotlačit do brány, a naštěstí se mi to asi na třetí pokus povedlo. Jsem za to rád. I proto, že jsme se necítil moc dobře kvůli nějaké viróze, se kterou už týden bojuji," popsal Jarůšek svou jedenáctou trefu v sezoně.

Pak jel ještě sólo na gólmana Martina Růžičku, ale nemohl zakončit. "Jel jsem sám, už jsme si to dával do forhendu, ale dojíždějící obránce mi zahákoval hokejku. Řekl bych, že to byl faul, ale rozhodčí to tak neposoudil. Takže nebyl," pousmál se hořce Jarůšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články