Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Kometa se vrací na vítěznou vlnu, poradila si i s Boleslaví

Brno - Druhé vítězství v řadě a návrat na druhou příčku tabulky slaví Kometa. Brňané si tentokrát poradili s Mladou Boleslaví 4:1 a udrželi se v kontaktu s vedoucím Třincem. Rozhodnuto bylo prakticky po dvou třetinách, kdy Moravané vedli už o tři branky. Čtvrtý gól přidal Vincour na začátku poslední části, Pabiška jen výsledek zkorigoval. Mladá Boleslav má na devátém místě jen šestibodový náskok před jedenáctou příčkou.

Slavící hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Boleslav přijela do Brna v hodně okleštěné sestavě. Dala dohromady pouze tři útočné řady, které doplňoval Jiránek. Oproti pátečnímu duelu s Olomoucí trenér Výborný postrádal obránce Stříteského a útočníky Hyku, Žejdla, Orsavu a Pospíšila. Kometě chyběli zranění Kvapil a nová posila Miklík.

Brňané diktovali od začátku tempo. Ke klidu jim dopomohla rychlá branka už ve druhé minutě, kdy brankář Lukáš stačil Štenclovu střelu od modré čáry po Káňově teči vyrazit před sebe a volný Čermák pohotově vrátil kotouč do sítě.

Útočně laděná Kometa využila ke zvýšení náskoku hned první přesilovku. Ve 12. minutě Dočekalovu přesnou přihrávku doklepl do sítě Vojtěch Němec. Boleslavští hokejisté v první třetině vážněji domácí branku neohrozili.

"Jak necháme dát Kometu rychle dva góly, tak už není moc velká šance na zvrat. Stále si to říkáme dokola. A potom začneme hrát až ve druhé polovině zápasu, kdy už je na cokoliv pozdě," poznamenal boleslavský obránce Jan Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav

Ve druhé třetině však přidali do svého výkonu více důrazu a srovnali herně se soupeřem krok. Nedokázali se však prosadit v koncovce a také dopláceli na zbytečná vyloučení, kterými nabídli Kometě převahu. Přesilovkám Komety však chyběl k číselnému vyjádření větší tah na branku. Jediný gól přidal po rychlém protiútoku Haščák, který prostřelil brankáře Lukáše.

"Jsem rád, že se mi po delší přestávce podařil takový návrat, se kterým mi hodně pomohli i spoluhráči. Důležité je, že nám v obou posledních zápasech dokonale vyšly začátky," řekl Haščák, který téměř měsíc v sestavě Brna po otřesu mozku chyběl a vrátil se až v pátek.

V úvodu třetí třetiny si podobným způsobem poradil s Lukášem také Vincour. Čtyřbrankový náskok Brňanů ale neměl dlouhého trvání. Ještě v téže minutě se nešťastně zranil brankář Čiliak, který s podezřením na poranění holenní kosti opustil kluziště na nosítkách. Jeho náhradník Vejmelka se nestačil pořádně rozhlédnout a po 26 sekundách lovil kotouč ze sítě po Pabiškově střele. Na další korekci se už hosté proti takticky dobře hrající Kometě nezmohli.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. L. Čermák (J. Káňa II, Štencel), 12. V. Němec (Dočekal, Haščák), 35. Haščák (V. Němec), 41. Vincour (J. Káňa II) - 42. L. Pabiška (Urban). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Bláha. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 7366.

Brno: Čiliak (42. Vejmelka) - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec - H. Zohorna, M. Erat, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Dočekal - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Mladá Boleslav: Lukáš - Štich, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Kučný - M. Látal, Musil, Lenc - Klepiš, Urban, L. Pabiška - Fronk, Vampola, Jonák - Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Kamil Pokorný (Brno): "Dali jsme si za cíl získat v domácím dvojboji šest bodů, což jsme k maximální spokojenosti splnili. Myslím si, že jsme byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Dostali jsme se po dvou třetinách do vedení 3:0. Nešly nám tentokrát přesilovky, což byla malá kaňka. Vypadl nám zraněný Kvapil, přesilovkové formace byly narychlo složené a úplně si nesedly. Zacloumal s námi také nešťastný moment při zranění Čiliaka. Dostali jsme gól a měli následně horší pětiminutovku. Zvrat zápasu jsme ale nepřipustili."

František Výborný (Mladá Boleslav): "Chtěli jsme se pokusit v Brně vyšťourat alespoň bodík. Bohužel Kometa od začátku ukázala svou kvalitu a také neponechala nic náhodě. I když jsme při inkasovaných brankách nechali nepokryté hráče soupeře. Hráči Brna jsou kvalitní a také kreativní. Pro některé naše hráče proto bylo trošku těžší je bránit. Po náskoku 3:0 bylo jasné, že se bude Brno snažit kontrolovat hru. Kdybychom nedostali čtvrtý gól, tak jsme mohli možná více škrábat. Nový brankář byl po zranění Čiliaka nerozcvičený, ještě by se dalo něco uhrát. Kometa ale byla daleko lepší a body si zasloužila."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články