Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínovský kolaps. Třinec obrátil z 0:3 na 4:3

Litvínov - Už po pětadvaceti minutách utkání Litvínova s Třincem mělo být jasno. Severočeši po výborném výkonu vedli 3:0 a kráčeli za vítězstvím. Jenže poté předloňský mistr polevil, Oceláři dokázali třemi góly do konce základní hrací doby srovnat a osm vteřin před koncem prodloužení rozhodl o výhře Třince Kamil Kreps.

Litvínovský brankář Janus čelí třinecké šanci
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Oba týmy nasadily od úvodních vteřin vysoké tempo, akce střídala akci. V páté minutě ztratil Kane ve středním pásmu puk, Lukešovu střelu na poslední chvíli ale stihl zblokovat vracející se obránce. Poté už se musel Hrubec činit. Jurčíkův drzý průnik i Válkovu dorážku s přehledem zneškodnil. Stejně sebevědomě si na druhé straně počínal i Janus, který se vyznamenal při Petružálkově jedovaté střele.

Následovaly šance druhé litvínovské formace, Robin Hanzl prověřil Hrubce střelou z mezikruží. Skóre otevřel v 13. minutě při početní výhodě pohotovou střelou z mezikruží Martin Hanzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

Hosté se ještě více začali tlačit do ofenzivy, ale šanci Rákose i dorážku Krepse Janus zneškodnil. V 17. minutě se Martin Růžička prosmýkl kolem mantinelu, dostal se až před domácího brankáře, ten mu ovšem výtečným zákrokem zabránil ve srovnání stavu.

Po 18 vteřinách druhé části zvýšil na 2:0 Hübl, který se štěstím tečoval puk mimo dosah hostujícího brankáře. Na rozdíl tří branek upravil v 25. minutě překvapivou střelou z levého křídla Robin Hanzl.

"Měli jsme to výborně rozjeté. Asi jsme si mysleli, že je po zápase a můžeme to v klidu dohrát. Úplně jsme přestali bruslit, dohrávat souboje. Je škoda, že jsme si to sami zkazili," řekl po utkání Martin Hanzl.

Hosté však nerezignovali a za šest minut se jim podařilo snížit. Za aktivitu byl odměněn reprezentační obránce Doudera, který vyslal na Januse tři střely během krátké chvíle. Až ta třetí švihem se ujala a zaplachtila až za Janusova záda. Třinečtí se dostali na koně a ještě ve druhé třetině snížili na 2:3. Irglovu přihrávku zužitkoval Kreps.

V nastoleném tempu hosté pokračovali i po přestávce a ve 42. minutě se jim podařilo vyrovnat. Chytrou tečí se prosadil Kane. Třinečtí byli i poté lepším týmem a vyrovnali se i s odstoupením obránce Rotha, který se za vlastní brankou srazil s Petružálkem a otřesen musel předčasně odjet do kabin.

V 50. minutě našel Nosek křížným pasem Růžičku, jenž ale trefil jen výborně přesunutého Januse. V závěru hosté nevyužili přesilovou hru, a tak se utkání muselo prodlužovat. V nastavení byli aktivnější domácí, ale když své šance nevyužili, hosté je potrestali. Osm vteřin před koncem v oslabení rozhodl Kreps. "Šli jsme tam s Rákosem, trošku už jsme mleli z posledního, ale naštěstí to tam spadlo," radoval se Kreps.

Litvínov tak doma prohrál poprvé od 16. září a premiérově v sezoně prohrál utkání, ve kterém musel absolvovat prodloužení nebo samostatné nájezdy. Vítězný návrat na domácí led zažil útočník Petružálek, který výrazně pomohl Litvínovu k zisku premiérového mistrovského titulu. V létě se však při návratu do extraligy rozhodl hrát za Třinec.

"Byl jsem před zápasem hodně nervózní, nevěděl jsem, co čekat. Po zápase mě vyvolal kotel, takže jsem za to moc rád, šel jsem jim poděkovat. Čekal jsem kladné i záporné reakce, o to více to bylo milé," řekl Jakub Petružálek.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:4 v prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)

Branka a nahrávka: 13. M. Hanzl (R. Hanzl), 21. V. Hübl (Kubát, Gula), 25. R. Hanzl (M. Hanzl, T. Pavelka) - 31. M. Doudera (Hrňa, Irgl), 39. Kreps (Irgl), 42. Kane (Adamský, Nosek), 65. Kreps (Rákos). Rozhodčí: Hradil, Roman Svoboda - Ondráček, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5285.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - M. Růžička, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva. 

Darek Stránský (Litvínov): "Vstoupili jsme do utkání dobře. Povedlo se nám dát gól v přesilové hře. Poté nám tam napadaly další dvě branky, takže jsme vedli 3:0, ale jako bychom trochu polevili a nechali jsme si dát gól na 3:2. Ve třetí třetině jsme rychle inkasovali. Bohužel v prodloužení jsme měli trochu smůly a máme jen jeden bod. Je škoda nedotáhnout takto dobře rozjetý zápas, ale bylo to kvalitní utkání."

René Mucha (Třinec): "Věděli jsme, že jedeme na led týmu, který hraje doma nejlepší hokej. Připravovali jsme se na to, ale bohužel nám první polovina utkání nevyšla a domácí v přesilových hrách trestali. Poté musím pochválit celý tým, ukázali jsme charakter a dokázali jsme utkání otočit. Získali jsme cenné dva body, teď už se ale těšíme na pauzu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články