Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chomutov přetlačil Plzeň až v prodloužení, rozhodl Vondrka

Chomutov - Defenzivní souboj mezi Piráty a plzeňskou Škodou muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se prosadil Vondrka, a přisoudil tak domácímu Chomutovu vítězství 2:1 v prodloužení. Hosté přitom vedli po brance nezastavitelného Kubalíka, ale ve 42. minutě srovnal Šťovíček. Plzeň promarnila příležitost opustit příčky pro play-out a zůstává jedenáctá, Chomutov bodoval počtvrté v řadě a drží se na sedmém místě.

V úvodu byla střelecky aktivnější Plzeň. Nejprve Stach zkusil z pravé strany kličku do forhendu, ale bezmocného Laca nepřehodil, krátce poté Kubalík nastřelil tyčku. Ve vlastním oslabení ujel plzeňské obraně Vondrka, jenž si na Machovského ale nepřišel.

Při přesilovce hostů unikl Kämpf a Sklenář, ale v konečné fázi před brankou si nepřihráli. Vzápětí na druhé straně neuspěli Lev s Kratěnou. V závěru první třetiny měli i Piráti možnost početní výhody, která však zůstala nevyužita.

Na začátku druhého dějství si ani jeden celek nevytvořil nadějnější šanci, až ve 27. minutě Kämpf z mezikruží vypálil jen těsně vedle plzeňské branky. I v dalším průběhu se týmy soustředily na obrannou práci a nepouštěly soupeře do střeleckých pozic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Ve 37. minutě Kubalík nahrál před branku Kratěnovi, který ale z těsné blízkosti trefil pouze chomutovského brankáře. Skóre se změnilo až v čase 39:20, kdy si nahození Kubalíka srazil do vlastní branky Valach.

"Díkybohu za něj, protože to alespoň na ten bod stačilo. Viděl jsem Jardu Kracíka na druhé straně, kam jsem mu chtěl přihrát, ale puk se odrazil od Valacha do brány," řekl po zápase Kubalík, jenž se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Na začátku druhé minuty třetí třetiny se do samostatného úniku dostal Stach, Laca ale nepřekonal. Krátce poté Šťovíček vystřelil z mezikruží, dojel si vyražený kotouč a vyrovnal, čímž zaznamenal první extraligový gól.

V 58. minutě měla Plzeň možnost rozhodnout v přesilové hře, bránící čtveřici ale hosté nepokořili a zápas se tak prodlužoval. "První třetina byla dobrá, ale ve druhé jsme na 15 minut polevili a přestali hrát. Hodnotí se mi to špatně, protože z naší strany to nebyl špatný zápas, na body to určitě bylo," řekl Kubalík.

Hrdinou utkání se stal v čase 62:24 kapitán domácích Vondrka, jenž využil skvělé přihrávky od Humla a rozhodl o výhře Pirátů. "Už je to poněkolikáté, je to hrozně náročné. Říkám, že prodloužení jsou takové dostihy, kdy šance střídá šanci. Jakmile se nedá na jedné straně, může to být obrovská příležitost na straně druhé," uvedl Vondrka.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávka: 42. Šťovíček (J. Mrázek), 63. Vondrka (Huml) - 40. D. Kubalík. Rozhodčí: Šír, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4719.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Chlouba, Skokan, Poletín - Slavíček, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Frühauf, P. Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Moravčík - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Lev, Stach, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Hrnka - Indrák, Preisinger, Švarc. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Jan Šťastný (Chomutov): "Musím říct, že soupeř hrál výborně a byl silný v osobních soubojích. Byli jsme v první třetině dost aktivní, ale Plzeň měla možná více tutových šancí než my. Do druhé třetiny jsme změnili strategii, zatáhli jsme se a čekali na chyby. Do posledního dějství jsme šli aktivně a hned na začátku se nám podařilo vyrovnat. Jsme rádi za druhý bod, protože ve Vítkovicích jsme v nastaveném čase štěstí neměli. Těšíme se na reprezentační přestávku, abychom zregenerovali a potrénovali, protože kluci se vydali z ohromných sil."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Předvedli jsme solidní utkání, hráli jsme aktivně, bruslili jsme a dali první gól. Bohužel jsme ve třetí třetině udělali jednu chybu, kterou soupeř potrestal. Mohli jsme rozhodnout v přesilovce na konci třetí třetiny, ale bohužel jsme si nepomohli. V prodloužení jsme nevyužili šanci dva na jednoho a tři na jednoho, soupeř otočil a přečíslení využil. Pro nás ztráta bodu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy