Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Faulující Čáslava bude pykat jeden zápas

Praha – Pardubický obránce Petr Čáslava dostal za faul na plzeňského útočníka Petra Kodýtka od disciplinární komise extraligy trest na jeden zápas. Čáslava se ohnal v 11. minutě utkání 25. kola v Plzni po Kodýtkovi hokejkou a zasáhl jej do obličeje. Dostal trest na pět minut a do konce zápasu.

Podle disciplinární komise Čáslava reagoval na to, že se jej Kodýtek snažil dohrát tělem, přestože nebyl v držení kotouče. "V reakci na to se ohnal holí drženou v pravé ruce, přičemž zasáhl protihráče do obličeje a způsobil mu poranění nosu. Úder přímo do obličeje nebyl v tomto případě cílený, k vlastnímu švihnutí holí nicméně došlo záměrně," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Ke spodní hranici trestu u Čáslavy sáhl proto, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Kodýtek zápas dokončil. Sazba trestů za zásah do oblasti hlavy a krku je v rozmezí od jednoho do čtyř utkání, v závažnějších případech až deset zápasů. Čáslava bude Dynamu chybět v pátečním domácím duelu s Litvínovem.

Pardubice také dostaly od disciplinární komise trest za to, že diváci v pátečním duelu 24. kola s Mladou Boleslaví házeli po gólu hostů předměty na ledovou plochu. Jelikož šlo v Pardubicích už o druhé provinění v této sezoně, dostal pořádající klub pokutu 5000 korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články