Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zlín se stále nemůže probudit, v Hradci padl 1:4

Hradec Králové – Ani změna trenéra zatím Zlínu neprospěla, Berani i ve svém druhém utkání pod koučem Robertem Svobodou prohráli, na ledě Hradce Králové podlehli 1:4. Zlín tak prohrál už poosmé v řadě a propadl se na předposlední příčku, Východočeši si naopak upevnili místo v první šestce zajišťující přímý postup do play-off. Dvěma góly se na vítězství Hradce podílel Dragoun.

Zlínští trenéři (zleva) Robert Svoboda a Martin Hamrlík
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Hradec Králové zařadil do sestavy i útočníka Šafránka, nejlepšího střelce první ligy, jehož získal na střídavý start z pražské Slavie. Šafránek se postavil do středu čtvrtého útoku a přispěl k tomu, že Východočeši během první třetiny prakticky rozhodli o svém vítězství.

Domácí se prosadili třikrát během šesti minut. První dvě branky padly po střelách od modré čáry, pokaždé pálil zkušený obránce Vydarený. Jeho první pokus v šesté minutě tečoval do sítě Červený a druhý o tři minuty později dorazil šikovně Dragoun. Stejný hráč pak ve 12. minutě pokořil gólmana Štůralu potřetí, když využil perfektní Jarůškovu přihrávku.

Po této brance Štůrala odjel na střídačku, v bráně ho vystřídala jednička minulých sezon Kašík. A právě on stál za vylepšeným výkonem Zlína. Hosté totiž domácí přibrzdili, jenže i domácí gólman Rybár byl perfektní. Hradci pomohl především ve druhé třetině při jedné ze zlínských přesilovek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Zlín

Hosté uzamkli hradeckou čtveřici na celé dvě minuty a Rybár byl důvodem, proč neskórovali. Po této početní výhodě, která Zlínu přes velký tlak nevyšla, navíc Mountfield počtvrté udeřil. V přesilovce se ve 37. minutě trefil důrazný Köhler.

Hosté se trefili až v poslední části. Čisté konto zmařil Rybárovi ve 47. minutě po pěkné kombinaci se Šťastným Holík. Nic dalšího však hosté nepředvedli, a proto Hradec s přehledem vyhrál.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Červený (Vydarený, Pláněk), 9. Dragoun (Vydarený, Pláněk), 12. Dragoun (Jarůšek, Dietz), 37. Köhler (Newton) - 47. P. Holík (D. Šťastný, Marušák). Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4711.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, T. Knotek - P. Beránek, Šafránek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Zlín: Štůrala (12. Kašík) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Holomek, Blaťák, Bořuta, O. Horák - Bukarts, P. Holík, O. Veselý - Kubiš, Chytil, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, D. Šťastný - Gago, Podešva, Maruna. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík. 

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Do utkání jsme šli s pokorou a respektem. Ze zápasu jsme měli trochu strach, i když jsme věděli, že na tom není Zlín výsledkově dobře. Možná proto jsme do hry vstoupili tak dobře, v první třetině jsme hráli skvěle. Právě první část zápas rozhodla. S výkonem jsme spokojeni."
Martin Hamrlík (Zlín): "Prvních pět minut bylo v pořádku, pak začal horor. První třetina byla jedna z nejhorších, co jsem kdy viděl. Vyměnili jsme brankáře a Kašík nám zachránil ještě takových osm gólů. Jediným světlým momentem zápasu byla přesilovka, při níž jsme Hradec zatlačili. Domácí vyhráli zaslouženě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články