Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov vyhrál doma pojedenácté v řadě, Plzeň zdolal 2:0

Litvínov – Zimní stadion Ivana Hlinky je od třetího domácího utkání sezony nedobytnou tvrzí. Ve 23. kole hokejové extraligy si Verva před svými fanoušky připsala další vítězství, tentokrát 2:0 nad Plzní. Góly Severočechů vstřelil Josef Stříbrný a Miloslav Hořava. Čisté konto vychytal díky dvaceti úspěšným zákrokům Jaroslav Janus. Litvínov nepřenechal svému soupeři žádný bod ani ve druhém vzájemném souboji.

Oba týmy zahájily utkání opatrně. První střeleckou příležitost měl až v páté minutě Hübl, který prověřil Machovského střelou z levého křídla. Za hosty kontroval Svoboda a Janus se musel hodně natahovat, aby jeho pokus vytěsnil mimo.

Poté se připomněl plzeňský kanonýr Kubalík, ale skóre otevřel až ve 14. minutě Stříbrný, když dokázal zužitkovat přečíslení dva na jednoho. V závěru první části ujela svým strážcům domácí dvojice Hübl, Lukeš, jenže v cestě jim stál Machovský.

V úvodu druhé části předvedl další důležité zákroky Janus proti šancím Vracovského s Koreisem. Na druhé straně si sjel od modré čáry Sörvik, jehož pokus vytěsnil Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

Plzeň nicméně působila aktivnějším dojmem. Nejprve se do šance prokličkoval Kubalík, ale bekhendem mířil nepřesně. Ve 36. minutě zaútočil i obránce Sklenička, ovšem výtečného Januse překonat nedokázal.

Závěrečná třetina přinesla pouze dvě zajímavé příležitosti. První měl na svědomí Vracovský, který mířil velmi přesně, ale Janus předvedl neskutečný zákrok. Vleže stačil puk vykopnout mimo tři tyče, čímž zabránil jasné brance.

Druhá přišla v 54. minutě a byla rozhodující: Hořava sám před Machovským nepanikařil a chladnokrevně zavěsil. Plzeňští v závěru zkusili při power play, ovšem výtečného Januse překonat nedokázali.

"Cítím se dobře, ale nejen já. Celý tým se cítí dobře oproti minulé sezoně. Máme lepší pohyb, což je klíčové. Základem byla kvalitní letní příprava," domnívá se brankář Litvínova.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávka: 14. Stříbrný, 54. M. Hořava (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5286.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Kodýtek, Hrnka - Vondráček, Koreis, Vracovský - Johnson, Preisinger, Lev. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Hlasy trenérů po utkání 23. kola hokejové extraligy HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň:

Radim Rulík (Litvínov): "Z naší strany to byl těžký a upracovaný zápas. První třetině pomohl náš šťastný gól. Ve druhé části měli hosté převahu, my jsme to se štěstím ubránili. V závěrečné třetině jsme měli štěstí a poté jsme z brejku dali na 2:0. Klíčem bylo, že jsme neinkasovali v oslabení."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Na naše možnosti jsme předvedli slušný výkon. Vypracovali jsme si šance i střelecké příležitosti, ale Litvínov nás vyučil v produktivitě a zápas vyhrál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články