ČTsport

ČTsport
sobota 16. prosince 2017 Albína

Sudí Souček si 4 zápasy nezapíská, Litvínov svou chybou nasměroval za výhrou

Velikost textu:

Praha – Čtyři zápasy – tak dlouhý trest čeká na rozhodčího Štěpána Součka, který podle Komise rozhodčích chybně nařídil trestné střílení v závěru pátečního zápasu mezi Litvínovem a Karlovými Vary. Severočeši po Součkovu pochybení 20 sekund před koncem normální hrací doby vyrovnali, v prodloužení poté obrat dokonali a vyhráli 2:1. 

Rozhodčí Štěpán Souček
Rozhodčí Štěpán Souček

Souček nařídil trestné střílení v čase 59:40 za úmyslné posunutí branky. Dopustit se ho měl obránce Energie Martin Rýgl, který se v pádu snažil zabránit proniknutí puku před karlovarskou branku. Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje ale Součkovo rozhodnutí označila za chybné a vyhodnotila ho jako závažné pochybení.

Komise neshledala v Rýglově počínání přímý úmysl. "Hráč neučinil cílený aktivní pohyb, aby branku posunul," uvedl předseda komise Vladimír Šindler. "Trestné střílení bylo nařízeno chybně, podle čl. 130 Pravidel ledního hokeje se nařizuje tehdy, pokud hráč posune vlastní branku v posledních dvou minutách základní hrací doby nebo v prodloužení úmyslně," vysvětlil Šindler.

Litvínovu verdikt rozhodčího pomohl k vyrovnání. Útočník Robin Hanzl totiž trestné střílení bezpečně proměnil a vyrovnal na 1:1. V prodloužení poté v přesilovce Karel Kubát zajistil domácím výhru 2:1 a zisk dvou bodů. 

přehrát video
Moment utkání Litvínov - Karlovy Vary: Posunutá branka vedoucí k trestnému střílení
Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.