Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice prohospodařily náskok, obrat Mladé Boleslavi dokonal Žejdl

Pardubice - Ani dvougólový náskok domácích Pardubic nestačil Východočechům k bodovému zisku. Hokejisté Mladé Boleslavi ve třetí části předvedli dokonalý obrat a po třech vstřelených brankách bez soupeřovy odpovědi slaví vítězství 3:2. Utkání rozhodl pouhých šest sekund před koncem hostující Žejdl. Mladoboleslavští uzavírají první šestku, Pardubice nenavázaly na tři předchozí výhry a se čtyřbodovou ztrátou na Zlín zůstávají předposlední.

Petr Vampola (vpravo) z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Prohra hodně mrzí, ale co se dá dělat. Dvě třetiny to vypadlo skvěle, ale pak jsme dostali trošku laciné góly. Celkově jsme se ale herně zvedli, dokázali jsme si, že tým máme dobrý, takže si věříme a do dalších zápasů jdeme s hlavou nahoře," řekl kapitán Pardubic Tomáš Rolinek.

Ofenzivně vedené utkání nabídlo slušné šance na obou stranách už při prvním střídání, ovšem Žejdl ani Schaus nebyli úspěšní. Pardubice přesto divokého úvodu využily k prvnímu gólu, když se před rychlou střelou zblízka prosadil Sýkora.

Mladá Boleslav po gólu přebrala iniciativu, ale narážela na výborného Maxwella. K vyrovnání hostům nepomohly ani dvě přesilovky za sebou, protože Žejdl tečoval kotouč těsně vedle a Hykovu akci zastavil pardubický gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Nepříjemný moment potkal v 15. minutě domácího Tomáška, který při pádu do střely schytal ránu pukem do hlavy, ovšem po chvíli se oklepal a pokračoval ve hře. Dynamo mohlo navýšit skóre po Havlíkově návratu z trestné lavice, ale Lukáš pokryl jak jeho střelu, tak dorážku Redenbacha. V závěru si hostující brankář poradil i s šancí exboleslavského Klimenty.

Hosté byli i ve druhé třetině střelecky aktivnější, ale stále troskotali na Maxwellovi. Když už ho dokázali překvapit, tak kotouč po Jonákově teči odskákal těsně vedle branky. Domácí se snažili využívat příležitosti k brejkům a po jednom takovém ve 29. minutě připravil Rolinek gólovou pozici Havlíkovi, který zblízka navýšil vedení Pardubic.

Dynamo sice muselo čelit střelecké převaze soupeře, ale oproti minulým zápasům byla jejich hra mnohem uvolněnější a sebevědomější. Naopak Boleslavští se ve finální fázi trápili. Na Maxwellově neprůstřelnosti nic nezměnila ani přesilová hra, ve které Hyka z dobré pozice pálil jen do betonu a Urbanův pokus při vůbec největší příležitosti zastavilo břevno.

Na začátku třetí třetiny Pardubice nezužitkovaly svou první kompletní přesilovku v zápase a pak se děly velké věci. Slabší chvíle si poprvé v zápase vybral brankář Maxwell a domácí to stálo náskok. Střelou pod břevno nejprve ve 43. minutě snížil Látal a za 80 sekund šťastnou trefou od mantinelu srovnal stav Urban.

"Maxwell je výborný gólman, ale naštěstí pro nás pak udělal chybu. To se občas stane každému brankáři. Bylo ale vidět, že po druhém gólu znejistěl a přestal si jezdit pro puky za branku. To nám pomohlo," řekl mladoboleslavský útočník Žejdl.

S blížícím se závěrem třetí třetiny hrály oba týmy opatrněji a zápas pomalu směřoval do prodloužení. V poslední minutě ale přišel pro domácí šok. Mladá Boleslav šest sekund před koncem otočila zápas ve svůj prospěch. Žejdl ujel do brejku, Maxwell jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už nestačil.

"Pardubice po buly vystřelily, my jsme dostali kotouč z pásma, obránci to propadlo a já jel ze strany na druhého beka. Ta první střela byla tečovaná, jinak by to asi Maxwell nevyrazil před sebe a nemohl bych dorážet," popsal rozhodující okamžik Žejdl.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. P. Sýkora (Hubáček, Redenbach), 29. L. Havlík (Rolinek) - 43. M. Látal (Jan Hanzlík), 45. Urban (Jan Hanzlík, Trončinský), 60. Žejdl (Orsava). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8017.

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Bokroš, Nedbal, Leduc, L. Havlík, Horyna - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet (25. Panna), Tomášek, Bártj Kaut, T. Kaut, F. Zadina. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Jan Hanzlík, Kurka - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Urban, Lenc - M. Látal, Vampola, M. Látal - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Pavel Rohlík (Pardubice): "V první i ve druhé třetině nás Boleslav přestřílela, nebyli jsme schopní rychle reagovat. Přesto jsme vedli 2:0 a do třetí třetiny šli s jasným pokynem, že chceme hrát jako doposud, nezalézat, ale být aktivní. Bohužel jsme dostali branku a hned i druhou. Trochu nás ta vyrovnávací mrzí, ale nedá se to svalovat pouze na brankáře, na ledě je dalších pět hráčů, neviním jen gólmana. V závěru jsme chtěli tři body, proto jsme tam dali Petra Sýkoru na střelu. Pak se stala ta chyba, obránci proskočil puk, následovala střela přes beka a dorážka. Je to neomluvitelné, ale je to sport, nechceme se na to vůbec vymlouvat. V závěru bychom možná brali i bod, ale chtěli jsme tři."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Viděli jsme v uvozovkách a dobrém slova smyslu zběsilé utkání. Začali jsme velmi aktivně a vytvořili si určitý tlak, přesto jsme prohrávali 0:1. Ve druhé třetině se ta situace prakticky opakovala, zase jsme prohráli, přestože jsme soupeře přestříleli. Neustále jsme věřili a říkali si, že je to o prvním gólu, který jsme naštěstí dali velice brzo. Pak už to bylo otevřené na obě strany. Rozhodující bylo, že jsme za stavu 1:2 vstřelili branku my a ne soupeř. Věděli jsme, že psychická výhoda bude na naší straně a že je všechno možné. Za stavu 1:3 už bychom si na body nesáhli. Moc si toho ceníme, poprvé jsme dokázali zápas takto v závěru otočit. Tří bodů z Pardubic, které teď hrají velmi dobře, si vážíme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články