Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec uštědřil Zlínu nejtěžší porážku sezony, rozstřílel ho 7:1

Třinec - Hokejisté Třince na domácím ledě nezaváhali a po vysoké výhře 7:1 nad Zlínem si upevnili své vedení v extralize. Brněnská Kometa má však dva zápasy k dobru a může Oceláře přeskočit. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které Slezané skórovali hned pětkrát, přičemž ani jeden gól neinkasovali. Pod dvě branky se podepsal útočník Adamský, tři asistence si připsal centr Polanský. Zlín zaznamenal čestný úspěch až ve třetí třetině a z gólu se radoval po takřka 173 minutách hry.

Gól třineckého Marosze do sítě Zlína
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Sice jsme dali gól, ale výkony jsou pořád špatné. Nedokážeme hrát celý zápas, máme 18 minut dobrých a pak se to inkasovaným gólem zlomí. Začne nám to tam padat a nehrajeme, co máme. Nějaký gól v přesilovkách domácí dali, že si nás vyťukali, ale většina gólů padla po našich velkých chybách," uvedl autor jediné zlínské trefy David Šťastný.

Trenéři Třince po prohře v předchozím utkání rozházeli všechny útoky a dali volno reprezentačnímu gólmanovi Hrubcovi, jehož nahradil Hamerlík. Změny zpočátku nejvíce svědčily Irglovi, který se ocitl v několika šancích, ale s ukazatelem skóre nepohnul. To se povedlo až v závěru úvodní třetiny Sýkorovi, jenž po Polanského přihrávce přetlačil na brankovišti Blaťáka a střelou do prázdné branky zaznamenal svůj první gól sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

"Byl u mě. Stačilo, aby mi zvedl hokejku, bouchl mi do ní a mohlo to být jiné. Naštěstí chodím do posilovny a mám hydraulické ruce, takže se mu nepovedlo mě odstavit. Ale gól padl po krásné přihrávce Jirky Polanského, je to jeho zásluha," ocenil Sýkora, jehož během léta přibrzdilo astma a také viróza, při níž zhubl sedm kilo.

Start druhé třetiny vypadal, že Zlín bude chtít co nejrychleji přerušit dlouhé čekání na vstřelenou branku: Vlachově teči nescházelo mnoho, vzápětí se sám ocitl před Hamerlíkem Honejsek. Jenže místo vyrovnání z protiútoku Třinec trestal. Do přečíslení se zapojil zadák Roth a střelou z mezikruží zvýšil. Hlasatel ještě oznamoval autora druhého gólu, když třetí trefu přidal bombou takřka od modré čáry Adamský.

Hostující trenéři sáhli po oddechovém času, ale bez efektu. V přesilové hře přidal čtvrtou branku Linhart, od jehož chráničů se Rothova rána odrazila do sítě Kašíkovy branky. Zlínští v předchozích sezonách mnohdy přiváděli Třinec k šílenství kvalitní obranou středního pásma, ale po téhle hře nebylo dnes ani památky. Oceláři ji naopak překonávali až příliš snadno a Kreps s Maroszem upravili shodně z dalších brejků stav už na 6:0. Poslední tři branky Ocelářů přitom dělilo pouze 116 sekund.

Kašík přenechal místo Štůralovi a z tribun se začal ozývat pokřik "deset, deset". I když měli Oceláři i v závěrečné třetině navrch, na potupení Zlína dvouciferným skóre nedošlo. Naopak udeřilo i na druhé straně - Šťastný střelou z pravého kruhu přes obránce k bližší tyči ukončil střelecké trápení Zlína, jež trvalo 172 minut a 49 sekund. Domácí nepolevovali a gól vstřelili i Štůralovi. Z dorážky uzavřel skóre Adamský.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 7:1 (1:0, 5:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Polanský), 27. Roth (Kreps, Linhart), 28. Adamský (Polanský, M. Doudera), 34. Linhart (Roth, Martin Růžička) 35. Kreps (Irgl), 36. Marosz (J. Petružálek), 52. Adamský (Polanský, Nosek) - 45. D. Štastný (O. Horák). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 4993.

Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek, L. Galvas, od 41. navíc L. Doudera - Hrňa, Špirko, J. Petružálek - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Irgl, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Polanský, Adamský. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Zlín: Kašík (36. Štůrala) - Marušák, Kotvan, O. Horák, Blaťák, Holomek, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - Ondráček, Gago, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Hlasy trenérů:
René Mucha (Třinec): "Musím celý tým pochválit. V naší hře se objevilo od druhé třetiny vše, co nám v minulém utkání chybělo. Spousta střelby, clonění před bránou. Jsme rádi, že jsme to vyjádřili i gólově. Třetí třetina se už víceméně dohrávala. Uznání si zaslouží také Peter Hamerlík, který šel po delší době do brány a předvedl parádní výkon. Útoky jsme obměnili, protože se nám uzdravil Erik Hrňa. Jsme rádi, že se to povedlo."

Rostislav Vlach (Zlín): "První třetina byla vcelku vyrovnaná, ale ve druhé byl Třinec jasně lepší. Vše pramenilo z našich chyb. Neudrželi jsme kotouč a branky jsme dostali po hrubých individuálních chybách, což se nám v poslední době stává celkem často. Proto Třinec zaslouženě vyhrál, když to zlomil během deseti minut."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články