Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec bude hájit sérii výher v Olomouci, Sparta míří do Zlína

Praha – Hokejisty Liberce už sedm zápasů v extralize žádný ze soupeřů neobral ani o jediný bod. Jako další se o to v 21. kole pokusí Olomouc. Hanáci nastoupí v domácím prostředí, kde koncem září v dosud jediném vzájemném duelu sezony přemohli obhájce titulu v samostatných nájezdech. Fantastickou formu má i Litvínov, který je v tabulce před Bílými Tygry třetí a vyhrál třináct z posledních 14 zápasů. Protipólem je naopak se šňůrou čtyř proher Sparta. Přímý přenos utkání Olomouc–Liberec vysílá ČT sport a náš web živě od 17:00, komentují Michal Dusík a David Pospíšil.

Liberec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc se potřebuje oklepat z výsledkového útlumu. Z posledních 10 zápasů Hanáci vyhráli pouze dva. Nemohlo následovat nic jiného než propad do slabší poloviny tabulky. Asistent Jan Tomajko běduje nad malou efektivitou. "Moc gólů nedáváme, v Třinci jsme v posledním utkání neměli ani moc šancí. Problémy s koncovkou jsou bohužel dlouhodobý jev. I když nás teď čeká rozjetý Liberec, věřím, že doma se vzchopíme," řekl Tomajko. Liberec sehrál nejméně utkání z celého extraligového pelotonu (18). Díky současné sérii, během níž inkasoval dohromady pouhé čtyři góly, se ale usadil mezi nejlepšími.

Vítkovice se z třízápasové venkovní šňůry vrátily bez bodu a s třemi nejtěsnějšími porážkami, které tak zvyšují význam úterního utkání s Litvínovem. Ostravany do toho trápí obsáhlá marodka, na níž jsou dlouhodobě Olesz, Baranka, Klok, Urbanec, Balán a Kurovský.

Litvínov přes výborné výsledky současnou sérii nepřeceňuje. "Určitě zůstáváme nohama na zemi, i když takhle úspěšná série týmu pomáhá. Vždy s takovou šňůrou přichází sebevědomí a vyhráváte pak mnohdy i takové zápasy, v nichž to na výhru třeba úplně nevypadá. V Ostravě musíme hrát znovu aktivně, nebát se protlačit do brány, takové ty standardní věci, které nám poslední zápasy pomohly k výhře," řekl asistent trenéra Darek Stránský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Vítkovice

I když zraněními sužovaný Zlín získal v posledních dvou zápasech pouze bod, stále se drží na desátém místě. Na psychice týmu se podepsala nedělní prohra 0:4 v Liberci. Kouč Rostislav Vlach spoléhá na současnou nepohodu Sparty. "Je na tom výsledkově ještě hůře než my, neboť získala v posledních čtyřech zápasech jen bod. Je to ale ošidné, neboť předpokládám, že udělá vše pro to, aby tuto sérii ukončila," uvedl.

Sparta zůstává zatím za očekáváním a je až sedmá. "Je načase, abychom se probrali. Soupeři nám utíkají a body také. Dostali jsme se do pozice, z níž není úplně jednoduché se dostat nahoru, ale musíme s tím něco udělat," prohlásil gólman Tomáš Pöpperle. "Je třeba zabrat a začít jednoduchými věcmi. Ta síla mužstva se teď bude muset ukázat. Nemáme tu špatné hráče, ale nemůžeme si myslet, že budeme každého válcovat," dodal Pöpperle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Hradec Králové

Chomutov i nadále staví na domácích zápasech, v nichž vybojoval 21 bodů z celkových 28. V neděli kvůli nepovedenému vystoupení podlehl 1:4 na ledě Pardubic. Nápravu chtějí Piráti zjednat proti těsně druhému Třinci. "Po nevydařeném utkání v Pardubicích musíme změnit přístup, nasazení a vůbec veškeré aspekty hokeje. Pokud chceme Třinec porazit, musíme hrát na 150 procent a musí to být minimálně stejné mužstvo jako proti Spartě," prohlásil asistent trenéra Jan Šťastný.

Třinečtí, kteří se v neděli bodově srovnali s první Kometou, se v Chomutově budou snažit i co nejdéle prodloužit unikátní venkovní sérii bez inkasované branky. Gól venku naposledy dostali 9. října v Hradci Králové, následně Třinec vyhrál 5:0 ve Vítkovicích, 4:0 v Pardubicích a 3:0 v Karlových Varech, což dělá dohromady 197 minut bez obdržené branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Chomutov

Lídr tabulky Brno je v duelu s předposledními Pardubicemi jednoznačným favoritem. Tuto roli umocňuje i bilance sedmi vítězství na domácím ledě bez ztráty bodu. Brnu bude chybět útočník Haščák, u nějž je po nedělním duelu v Litvínově podezření na otřes mozku. Naopak se z hostování v Pardubicích vrací do sestavy útočník Hynek Zohorna.

"Kometa je dominantní, ale my chceme i v Brně uspět. V pátek nás čeká doma Mladá Boleslav, v neděli jedeme do Karlových Varů. Máme před sebou balíček těchto tří utkání, ze kterých chceme něco uhrát," prohlásil odhodlaně pardubický kouč Pavel Rohlík, jehož tým vyhrál dvakrát za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Kometa Brno

Hradec Králové dosáhl za posledních pět utkání na čtyři tříbodové výhry a dorovnal počet vítězství v základní hrací době z předchozích 17 zápasů. Na vítězné vlně chce Mountfield pokračovat i proti Plzni. "Konečně už dáváme i potřebné góly, což rozhodlo i zápas na Spartě, kde jsme prostě hráli výborně," podotkl brankář Ondřej Kacetl.

Plzeň dala šesti body z posledních dvou vystoupení zapomenout na zápasy před reprezentační pauzou a po ní, v nichž nebodovala. Na desítku ztrácí už jen bod. "Musíme ale nadále každý zápas odvádět poctivou práci," zdůraznil útočník Jakub Koreis.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Hradec Králové

Mladá Boleslav drží pozici v první šestce, přestože u ní za poslední měsíc porážky dvojnásobně převažují nad výhrami. Šanci upevnit svou pozici mohou Středočeši proti posledním Karlovým Varům, které nedělní výhrou 5:4 nad Vítkovicemi ukončily pět zápasů trvající bodový půst.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Mladá Boleslav
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články