Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kometa rozstřílela Karlovy Vary 8:2, hattrickem se blýskl Čermák

Brno – Ačkoli se karlovarští hokejisté drželi v první třetině utkání v Brně a inkasovali pouze jednou, ve zbytku zápasu už nedokázali domácí Kometě čelit a nakonec jí podlehli vysoko 2:8. V brněnském dresu se fanouškům ukázal Leoš Čermák, který se trefil hned třikrát. Brňané se vrátili do čela pořadí, poslední Západočeši čekají pět duelů na další body.

Utkání Kometa Brno - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Utkání nemělo tak jednoznačný průběh, jak napovídá výsledek. Brňané se po reprezentační přestávce nemohli dlouho dostat do obvyklého tempa. Trápili se v přechodu do protiútoků, nepřesně kombinovali i stříleli. Karlovarští se naopak od úvodních minut pustili odvážně do favorizovaného protivníka. Vsadili na útočnou hru, napadali protivníka hned po ztrátě kotouče.

Jedinou jejich slabinou byla koncovka, které chyběla přesnost i důraz. V závěru úvodní třetiny špatným střídáním nabídli protivníkovi úvodní přesilovku, kterou zkušená Kometa s dávkou štěstí využila. V 19. minutě Zaťovičovu střelu tečoval hostující obránce Sičák a kotouč obloučkem přeletěl nad ramenem bezmocného brankáře Honzíka.

"Měli jsme dlouho problémy. Karlovy Vary odehrály dobrý zápas, pouze jim to moc nepadalo. Kluci dobře bruslili, chodili do protiútoků. My jsme propadali. Pomohlo nám na začátku i štěstí," řekl útočník Zaťovič, který po deseti odehraných sezonách v Karlových Varech zamířil v létě ze zahraničí do Komety.

Na nepříznivý stav zareagovali Západočeši ve druhé třetině zvýšením důrazu v osobních soubojích. Z herního trápení Kometu nepozvedla ani druhá branka, kterou vstřelil Nečas opět při přesilovce. Hosté navzdory nepříznivému stavu nesložili zbraně. V rozmezí minuty nejdříve Dvořák trefil tyčku a vyloženou šanci ke skórování nevyužil Skuhravý, jenž nedokázal přehodit brankáře Čiliaka. Brňané byli mnohem produktivnější. Před koncem druhé třetiny po Gulašiho přihrávce přidal třetí branku Kvapil.

Po ní už hokejisté Karlových Varů zcela odpadli, Kometa ovládla režii zápasu a odskočila až do vedení 5:0. Západočeši vytvořili nový nelichotivý rekord extraligy, když 287 minut a 57 sekund nevstřelili branku. Jejich čekání na gól pak ukončil útočník Jakub Flek.

"Měl jsem z tohoto gólu velkou radost. Bilance bez vstřelené branky nás hodně tížila. Ještě jsem věřil, že bychom se mohli za stavu 1:5 vzchopit. Kometa má ale hodně zkušený tým a nic nám nepovolila," poznamenal Flek. Předcházející rekord bez vstřelené branky drželo Kladno, které v sezoně 2013/14 neskórovalo 254 minut a jednu sekundu. Debakl však Energie neodvrátila.

Střelecký závěr zápasu ovládl kapitán Brňanů Čermák, který dal v rozmezí 11 minut tři branky. "Měli jsme obavu z pauzy, co to s námi udělá. Dlouho jsme se se soupeřem přetahovali. Rozhodly přesilovky. Teprve za stavu 3:0 jsme se uvolnili a hráli náš hokej," řekl Čermák, který si už nepamatuje, kdy dal naposledy v extralize tři branky.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 8:2 (1:0, 2:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 19. Zaťovič (M. Erat, Štencel), 31. Nečas (Zaťovič, M. Erat), 38. M. Kvapil (Gulaši, M. Erat), 46. L. Čermák (Vincour, Trška), 48. Novák (Štencel, Zaťovič), 54. L. Čermák (Vincour), 56. Zaťovič (V. Němec, Štencel), 57. L. Čermák (J. Káňa II, Malec) - 48. Flek (Rýgl), 58. Mikulík (Harkabus). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, F. Král, od 41. navíc Mikyska - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Novák, Raška, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Kindl, Skuhravý, Vachovec - Flek, Stloukal, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Petr Haken (Brno): "Měli jsme výhodu, že jsme viděli našeho soupeře ve středečním utkání s Třincem a mohli se na něj připravit. Začátek byl podobný, hra protivníka nám dělala problémy. Na druhé straně jsme Karlovým Varům neumožňovali, aby se jejich útočníci dostávali do vyložených příležitostí. Hráli jsme trpělivě. Rozhodly přesilovky, vstřelili jsme z nich první dva góly. Závěr už byl v naší moci, byli jsme produktivní. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak to nebylo žádné snadné utkání."

Jan Tlačil (K. Vary): "V první části zápasu jsme nabídli soupeři několik laciných přesilovek vlastní nedisciplinovaností. Inkasovali jsme z nich dvě branky. Ve druhé části zápasu jsme měli výpadky, neplnili jsme stanovenou taktiku. Soupeř to využil. K tomu, abychom hráli důstojnou roli, musíme hrát šedesát minut s maximální koncentrací. To jsme nedokázali. Brankář Honzík měl dlouhou pauzu, kdy nechytal, byl to pro něj těžký zápas. Tým mu musí více pomoci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články