Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Plzeň vyloupila Olomouc, dvakrát se prosadil osmnáctiletý Kodýtek

Olomouc – Hokejisté Plzně ovládli duel na Hané a Olomouc přehráli na jejím ledě 5:2. Dvěma brankami zazářil v dresu Západočechů osmnáctiletý Petr Kodýtek. Dominik Kubalík vstřelil už jedenáctou branku a vede pořadí střelců. Plzeň, která přerušila sérii dvou porážek, ztrácí na pozice pro play-off čtyři body, Hanáci jsou devátí.

Slavící hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Úvodní tlak měla první formace Mory, ale první opravdu velkou možnost měli hosté, když Johnson střelou z úhlu málem nachytal Konráda. V 11. minutě šli hosté do vedení. Mladík Kodýtek dostal čas na dorážku a bekhendem překonal Konráda.

Za dvě minuty už hosté vedli o dvě branky, když se v přesilovce trefil ukrytou střelou obránce Pulpán. Olomouc mohla snížit po chybě Plzně v rozehrávce, Skladaný mířil vysoko nad. Z další akce už se domácí radovali. Juraj Mikúš zavezl puk před branku, kde do něj pohotově šťouchl Fořt a snížil na 1:2.

Ve druhé třetině nedali domácí útočníci Knotek se Strapáčem obrovskou šanci, když zůstali po chybě "Škodovky" sami před Machovským. Plzeňský brankář chytil střelu Knotka i dorážku Strapáče, který nezvedl puk nad ležícího gólmana hostí. Domácí měli nadále obrovskou převahu, v dalším střídání trefil Holec tyč. Plzeň se z tlaku vymanila a po Kubalíkově teči Čerešňákovy střely šla opět do dvoubrankového vedení. Byla to první střela hostí na branku Hanáků v průběhu druhé třetiny.

"V zápase se nám zase nedařila koncovka. Měli jsme hodně střel a šancí, dali jsme jen dvě branky, hosté měli jen několik střel a dali branek pět. Naše koncovka už je trochu frustrující. Snažíme se, bojujeme, ale neproměňujeme šance. Když to vypadalo, že bychom se do utkání mohli vrátit, tak nám Plzeň zase gólově odskočila," zhodnotil průběh duelu olomoucký forvard Tomáš Fořt.

Ve 42. minutě Indiáni rozhodli zápas. Kracík projel nerušeně obranou Olomouce a střelou nad lapačku překonal Konráda. Brankář Olomouce se po čtvrté brance nechal vystřídat Faltrem. V 50. minutě tečoval Ostřížek Houdkovo nahození, Machovský byl však dnes pro olomoucké hokejky nepřekonatelnou zdí.

O chvíli později nenechal Němeček dorazit volný kotouč do prázdné branky Hermana. Až šest minut před koncem našel Skladaného Tomáš Mikúš a Olomouc snížila na rozdíl dvou gólů. Hosté ale rychle odpověděli druhou brankou Kodýtka, kterého nezištně našel zpoza branky Kubalík.

"Musíme makat dál, věřit, že to zlomíme. Chce to více tlaku do branky, jsme rádi, že diváci stojí při nás, vidí, že to jen neodjezdíme," ocenil Fořt.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) - 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváků: 4458.

Olomouc: Konrád (42. Falter) - Galvas, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Matai - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Němeček, Kadlec, D. Sklenička, Pulpán, Frühauf, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Kodýtek, Preisinger, Vracovský - Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Plzeň hrála dobře do obrany, perfektně dozadu, těžko jsme chodili přes střední pásmo. Přesto jsme si vytvořili hodně šancí a jejich neproměnění nám prohrálo zápas, byť jsme inkasovali pět branek. Nedáme dorážky zblízka, chybu vidím v útočném pásmu, kde musíme být produktivnější. Na převahu se nehraje, vyhrává ten, kdo dá více gólů, a to byla dnes Plzeň. Nedokážeme soupeře potrestat za chyby."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Z minima jsme vytěžili maximum. Olomouc měla místy drtivý tlak, ale dokázali jsme to přestát a dali jsme branky z brejků. Vezeme si tři body, ale sakra šťastné. Olomouc byla dnes herně lepší, hokej však někdy takový je. Brankář Matěj Machovský nás dnes hodně podržel a podal fantastický výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články