Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec vyhrál popáté v řadě a je už čtvrtý, Lašák přišel o neprůstřelnost

Liberec - Bílí Tygři zvítězili popáté za sebou a v tabulce se po výhře 4:2 nad Pardubicemi vyšvihli už na čtvrtou příčku, Pardubice zůstávají předposlední. Tři body za dvě branky a přihrávku si připsal obránce Radim Šimek. Lašákovu dlouhou neprůstřelnost v brance Liberce ukončil Hubáček. Série bez obdrženého gólu trvala 209 minut a 13 sekund. Na výsledku nic nezměnily ani závěrečné potyčky, při kterých bylo rozdáno 65 trestných minut.

Radim Šimek z Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Bylo to velmi těžké utkání, Pardubice podaly velmi dobrý a bojovný výkon. Nebylo snadné se proti nim dnes prosazovat, rozdíl v postavení v tabulce nebyl znát. My jsme byli trpělivějším týmem a podařilo se nám zápas překlopit na naši stranu. Za branky jsem samozřejmě rád, trenéři po nás obráncích chtějí, abychom hodně podporovali útok a hráli tak moderní hokej," řekl po zápase spokojený Šimek.

Liberec vstoupil do utkání lépe a hned po třech minutách se ujal vedení. Bartovič našel křížným pasem Šimka, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Severočeši byli i nadále aktivnější a měli kotouč častěji na svých hokejkách. V polovině první třetiny měl dobrou šanci Ordoš, Maxwell v brance hostí byl na místě. Nepřišli si na něj ani Bartovič s Mikyskou. Poté se také ke slovu dostali Pardubičtí, Lašák si však s dobrou střelou Schause poradil. V závěru první třetiny se pak hosté dostali do rychlého přečíslení a Lašákovi pomohla proti střele Nováka pravá tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Hned v úvodu druhého dějství hráli Tygři přesilovou hru a vytvořili si tlak. Druhou branku však přidat nedokázali. Naopak vyrovnat mohl Sýkora, Lašák se však proti jeho ráně vyznamenal. V polovině utkání se však hosté již dočkali vyrovnání. Hubáček střelou pod lapačku ukončil Lašákovu neprůstřelnost. Liberečtí ale přispěchali s rychlou odpovědí. Devatenáct vteřin po vyrovnávacím gólu se obranou hostů protáhl Jelínek a vrátil domácím vedení. To však trvalo pouhých dvanáct vteřin, než vyrovnal Novák.

Třetí liberecký gól pak měl na hokejce Bartovič, Maxwell ale vytáhl skvělý zákrok. Neuspěl proti němu ani Svačina se svým blafákem. Třetí třetina začala opatrně z obou stran a hrálo se především ve středním pásmu. Poté však hrály Pardubice přesilovku a v ní je mohl poslat do vedení Hubáček. Lašák však svou branku s vypětím všech sil uhájil. V další šanci se ocitl z druhé vlny najíždějící Schaus, ani on ale Lašáka nepřekonal.

A tak udeřili Liberečtí. Lakatoš se dostal až za obranu hostí a střelou nad Maxwellův beton poslal Liberec znovu do vedení. "Dostal jsem puk dobře do jízdy a na hostujícího obránce jsem si věřil. Povedlo se mi projít kolem něho a pak už jsem byl sám před brankářem. Měl jsem trošku štěstí, protože Maxwell si na puk sáhnul, ale naštěstí to tam propadlo," řekl Dominik Lakatoš.

Vedení domácích mohl v následné přesilovce pojistit Krenželok, branku ale těsně přestřelil. Dvě minuty před koncem odvolal hostující kouč brankáře a Pardubice to zkusily se šesti hráči v poli. Kýženého vyrovnání se ale nedočkaly. Naopak trefou do opuštěné branky pečetil vítězství Bílých Tygrů Šimek.

V poslední minutě ještě Schaus srazil nevybíravým zákrokem Vantucha a odstartoval tak hromadnou bitku, do které se zapojilo hned několik hráčů. To však již nic nezměnilo na libereckém vítězství.

"Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas a byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Věřím tomu, že jsme si minimálně bod zasloužili. Bohužel nemáme žádný, takže jsme zklamaní," dodal útočník Dynama Petr Sýkora.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Šimek (Bartovič, Vitásek), 30. P. Jelínek (L. Krenželok, Šimek), 54. Lakatoš (L. Krenželok, P. Jelínek), 59. Šimek (Radivojevič) - 30. Hubáček (P. Sýkora, Čáslava), 30. F. Novák (Schaus, D. Tomášek). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Lhotský, Kokrment. Vyloučení: 8:8, navíc Mojžíš, J. Vlach (oba Liberec) oba 10 min., Mallet 10 min. a do konce utkání, Ščotka (oba Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6432.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Bartovič - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Pardubice: Maxwell - F. Novák, Schaus, Čáslava, Bokroš, Leduc, Ovčačík, Ščotka - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Mallet, T. Kaut, Rolinek - Bárta, D. Tomášek, H. Zohorna - M. Rohlík, Klimenta, Panna. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Filip Pešán (Liberec): "V zápase jsme rozhodně nebyli lepším týmem. Byli jsme však trpěliví a doufali, že se k nám odrazí nějaký kotouč. Byli jsme odměněni za trpělivost a podařilo se nám ukořistit všechny body. V závěru jsme byli také disciplinovanější než soupeř."

Pavel Rohlík (Pardubice): "Musím mužstvo za dnešní výkon pochválit. Čekali jsme velmi těžké utkání, Liberec je doma velmi aktivní. Byli jsme dlouho ve hře, bohužel domácí nakonec strhli zápas na svou stranu. Byly tam nějaké chyby, ale hráčům jsem poděkoval. Zároveň bych se chtěl omluvit za zákrok Ščotky ze závěru utkání, rozhodně jsem ho na led neposílal s žádným úmyslem."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články