Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Olomouc potřetí v řadě padla, s Vítkovicemi prohrála 2:4

Olomouc – Tři porážky v řadě. Tímto nelichotivým hattrickem se asi nebudou chlubit hokejisté Olomouce, kteří na domácím ledě nezvládli duel s Vítkovicemi. Herman sice otevřel skóre, jenže Ostravané nakonec zápas otočili na 4:2 ve svůj prospěch a podruhé v řadě se mohli radovat z plného bodového zisku. Vítězný gól zaznamenal svou první trefou v sezoně útočník Petr Kolouch.

Olomoučtí nastoupili bez beků Staňka s Galvasem, a tak musel v obraně zaskočit útočník Matai. Poprvé v sezoně se v sestavě objevil forvard Rác. Kohouti hráli brzy přesilovku, Laš pálil z křídla, puk vyražený Bartošákem si málem kopnul do vlastní branky Urbanec. Dobrou možnost měl i Mikúš po teči Vyrůbalíkova nahození.

V sedmé minutě šla Olomouc do vedení, když obraně hostí pláchnul Herman a střelou nad lapačku překonal Bartošáka. Do další šance se řítil Knotek, obrana Ridery na poslední chvíli zakročila. Vítkovice se k ohrožení Konráda dostaly až šest minut před přestávkou při vyloučení domácího kapitána Vyrůbalíka. Secvičenou kombinaci zakončoval Stastny, naštěstí pro Hanáky střílel vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc- Vítkovice

Druhá část začala ve čtyřech na obou stranách a dvě šance měl centr první pětky domácích Knotek. V další velké šanci se objevil Skladaný, ale tísněn obráncem pálil zblízka jen do Bartošáka. Ve 26. minutě dostal puk do branky podruhé Herman, ale videorozhodčí jej kvůli hře rukou neuznal. Vzápětí hosté šťastně vyrovnali, když si po Květoňově střele poslal puk do vlastní branky nešťastně Laš.

V polovině utkání hosté přežili těžké chvilky v oslabení, po jeho skončení nahodil bek Klok kotouč od modré čáry před branku, Konrád neviděl přes clonící hráče a lapačkou promáchl - 1:2. Srovnat mohl ve 36. minutě po Knotkově vybídnutí Strapáč, zblízka ale opět na Bartošáka nevyzrál. V závěru třetiny atakoval právě Strapáč tvrdě u hrazení Výtiska, kterého šel pomstít Květoň.

V bitce vyhrál olomoucký hráč, Strapáč ale dostal následně za zásah do oblasti hlavy a krku trest do konce utkání. Po faulu Knotka na začátku třetí části hráli hosté téměř dvě minuty pět na tři.

Hanáci se dokázali ubránit, ale v pokračující klasické přesilovce skóroval Kolouch, který tečoval Výtiskovu střelu. Deset minut před koncem Olomouc snížila, když se po nahození Fořta dostal puk od Hermana k Jaroměřskému a bylo to zase o gól.

Kohouti se tlačili za vyrovnáním, ale v cestě byl vynikající Bartošák. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Sedlák, od modré čáry trefil tyčku. Domácí zkusili v závěru power play, v němž definitivně uzavřel skóre zápasu Olesz.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Herman (Fořt, Burian), 50. Jaroměřský (Herman, Fořt) - 26. D. Květoň, 31. Klok (Olesz), 45. Kolouch (Výtisk), 60. Olesz (Y. Stastny). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 7:7, navíc Strapáč (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4934.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Matai, Jaroměřský, Ondrušek - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - Rác, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, D. Krenželok, Klok, Sedlák, Kovář, Puzič - Olesz, Y. Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, Zdráhal - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Iléš. Trenéři: Petr, Trnka a Prusek.

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): "Mrzí mě porážka, protože je to několikátý zápas po sobě, kdy jsme opticky lepší, máme šance, ale góly dáváme hodně těžko. Sparta nebo Kometa by za takové převahy vedly po první třetině 3:0, my jsme ty góly nedali. Soupeře nedorazíme, neodskočíme, soupeře staví na nohy vyrovnávací gól a zápasy dopadají jinak. Asi budeme muset zase hrát škaredý hokej bez šancí, protože ze šancí góly nedáváme a body nemáme. Jsou to zasloužené body pro Vítkovice. My budeme bojovat o body venku v Brně a v Litvínově."

Pavel Trnka (trenér Vítkovic): "V první třetině to byl od nás velice laxní výkon. Trošku to souviselo s tím, že máme mladou obranu, soupeř to věděl, hrál na to a dostával nás pod tlak. Můžeme být rádi, že jsme to přežili za stavu pouze 0:1. Od druhé třetiny se nám to povedlo změnit, podali jsme bojovný a urputný výkon. Jsme rádi za šťastné vítězství."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články