Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do Varů míří Rýgl z Pardubic a Mikulík s Tuominenem z potápějící se Slavie

Karlovy Vary - Hokejisty extraligových Karlových Varů posílí obránce Martin Rýgl, jenž v polovině října skončil v Pardubicích, a útočníci Milan Mikulík s Henrim Tuominenem, kteří jako první opouštějí ekonomickými problémy zmítanou prvoligovou Slavii.

Martin Rýgl
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Třicetiletý Rýgl se do Karlových Varů vrací po dvou letech. "S Martinem Rýglem jsme byli v době, kdy u nás působil, spokojeni. Jedná se o důrazného defenzivního obránce s dostatečnými zkušenostmi, který by nám měl pomoci," uvedl sportovní manažer Jaromír Kverka na adresu beka, který v extralize odehrál přes 400 zápasů.

Zvýšit ofenzivní sílu týmu by měli Mikulík a Fin Tuominen. Jsou prvními hráči, kteří opustili Slavii po pátečním oznámení člena představenstva klubu Vladimíra Pittera, že klub už nebude usilovat o postup mezi elitu a řadu hokejistů uvolní.

"Využili jsme možnosti, která se naskytla na základě rozhodnutí Slavie Praha uvolnit v rámci úspor některé hráče. Oba útočníky dobře znám. Ve Slavii předváděli velmi dobré výkony a patřili k tahounům A týmu. Rozhodli jsme se využít jejich zkušeností a posílit naše hodně mladé mužstvo," uvedl Kverka.

Zatímco pětatřicetiletý Mikulík již extraligu hrál za Znojmo, Vítkovice, České Budějovice, Kladno, Spartu nebo Mladou Boleslav, Tuominen v nejvyšší české soutěži nikdy nenastoupil. Pětadvacetiletý útočník přišel do Slavie v průběhu minulé sezony z druhé finské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články