Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pardubice stále tápou, s Vítkovicemi zaznamenaly další prohru

Ostrava – Hokejisté Pardubic v 11. kole extraligy podlehli Vítkovicím 0:2 a zatím stále marně čekají na druhé vítězství v základní hrací době. Vítěznou branku si připsala nová posila ostravského týmu Yan Stastny, který v polovině utkání využil přesilovku pět na tři. V závěru zpečetil výhru Severomoravanů Lukáš Klok.

Utkání Vítkovice - Pardubice
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Utkání dvou týmů ze spodní části tabulky přineslo neurovnaný a upracovaný hokej. Domácí, i s novou posilou Stastnym, mohl už v páté minutě dostat do větší pohody Květoň, ale po povedeném průniku a kličce na osu kluziště mu jeho šanci chytil Maxwell, jenž dříve působil i ve Vítkovicích.

Vítkovice si vynutily znatelnější převahu až ve druhé části. Aktivita byla na jejich straně, ale Maxwella po střelách Olesze a Němce zachránila tyčka. Přesně v polovině zápasu se ale prosadila nová vítkovická posila Stastny, který v přesilovce pět na tři vypálil ze špice přesilovkového deštníku a jeho střela prošla Maxwellovi rozklekem za brankovou čáru. Ostravané mohli svou pozici vylepšit druhým gólem, ale Szturc v solidních příležitostech dvakrát selhal.

Urputná partie s naprostým minimem gólových situací přinášela větší vzruch jen v přesilových situacích. Hosté hráli při vyloučeních Sztruce a Illéše v třetím dějství šest minut v početní výhodě, ale nic gólového nevymysleli.

Soupeř tak z nenápadné situace pojistil vedení: Roman vyhrál vhazování pod sebe pro obránce Kloka, který překonal Maxwella od modré čáry. Už dvě a půl minuty před koncem Dynamo odvolalo brankáře a vrhlo se do hry šest na pět, ale jeho snaha byla neplodná a soupeř si výsledek bez větších potíží uhlídal.

HC Vítkovice - Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Y. Stastny (O. Roman), 56. Klok (O. Roman). Rozhodčí: Pražák, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4632.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Sedlák, Kovář - D. Květoň, O. Roman, Balán - Olesz, Y. Stastny, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Čáslava - M. Kaut, Redenbach, Hubáček - Mallet, Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, Klimenta - Rapáč, Panna, Nahodil. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Jakub Petr (Vítkovice): "Deset minut před koncem utkání jsem si říkal, že na jeden gól se nedá vyhrát, ale těmi oslabeními jsme hru začali přizpůsobovat tomu, že se na jeden gól vyhrát dá. V první třetině takové oťukávání a zvýšený hlas v kabině, protože u nás s pukem nechce nikdo moc hrát. To se začalo dít od druhé třetiny. Byla to možná naše nejlepší část v dosavadní extraligové sezoně a dali jsme i gól. V třetí třetině se ukázal obrovský charakter hráčů a týmu, o čemž ale víme. Za to jsem na kluky pyšný."

Pavel Rohlík (Pardubice): "Jeli jsme sem s úmyslem začít aktivně, což se nám dařilo asi prvních deset minut. Potom jsme od toho trošku ustoupili. Druhá třetina ale byla z naší strany katastrofa a měli jsme hodně vyloučených. I když jsme se ve třetí třetině snažili, celý zápas rozhodla branka na 1:0. Vadí mi, že někteří hráči, které jsme přivedli, nesplňují požadavky. Jsme nespokojeni a vyvodím z toho důsledky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články