Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chomutovští Piráti přestříleli Zlín 6:3 a jsou třetí

Chomutov - Domácí Piráti dokráčeli po gólové přestřelce se Zlínem v první třetině k jasnému vítězství 6:3, které je posunulo na třetí příčku tabulky. Diváci viděli v úvodní dvacetiminutovce pět branek, jako vítězný gól se ale ukázala až trefa Kašeho v přesilové hře ve 24. minutě. V dresu Pirátů se dvakrát prosadil Vladimír Růžička ml. Berani ze Zlína tak museli strávit čtvrtou prohru z posledních pěti zápasů a zůstávají ve spodních patrech tabulky.

Radující se hokejisté Chomutova
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Chomutov nevstoupil do zápasu dobře, když už ve třetí minutě inkasoval z hole Říčky. Už o 66 sekund později ale vyrovnal v přesilové hře Kämpf. Poté, co za gólmanem Lacem zazvonila tyč, poslal domácí do vedení Růžička, jenž byl dostatečně důrazný před bránou. "Začali jsme hrát jednoduše a všechno házeli na bránu," řekl Růžička mladší.

V 18. minutě bylo vyrovnáno: Holík si v přesilovce najel do osy hřiště a se štěstím zakončil. "Dostal jsem nahrávku dolů, všichni si mysleli, že budu přihrávat. Ale já už jsem pak nevěděl, co s kotoučem, tak jsem ho poslal na bránu, kam to s odrazem zapadlo," popsal Holík. Tyč zazvonila i za Štůralovými zády po dalším zakončení Růžičky. Gól na 3:2 ale přinesl ještě 34 sekund před přestávkou pokus Poletína.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Pro Zlín nepříjemná první třetina vyhnala z brány Štůralu, kterého nahradil Kašík. Změna gólmana se však hostům nevyplatila a nepřinesla kýžený impulz pro tým. Ve 24. minutě našel Růžička lépe postaveného Kašeho, který z mezikruží nekompromisně zavěsil.

Před polovinou základní hrací doby pak hned po návratu z trestné lavice Huml nadvakrát zvýšil na rozdíl tří branek a srazil tím hosty do kolen. V závěru třetiny měli Piráti ještě další početní výhodu, z níž se téměř polovina přesunula do posledního dějství.

Po šanci Poletína se na druhé straně dostal na začátku 45. minuty do úniku Šťastný, kterého fauloval právě chomutovský útočník. Nařízené trestné střílení Šťastný s pomocí tyčí proměnil a snížil na rozdíl dvou branek.

Před polovinou třetiny byli v dobré pozici Vondrka a Huml, ale ani jeden na Kašíka nevyzrál. V 54. minutě si ale Růžička vyměnil kotouč s Kašem a završil výsledek svou druhou dnešní trefou na 6:3. "Jsem útočník, je to moje práce dávat góly. Ještě jsem nějaké šance měl, ale hlavní je, že jsme vyhráli za tři body," uvedl hrdina zápasu Růžička.

Piráti Chomutov - PSG Zlín 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Kämpf (V. Růžička ml., Valach), 8. V. Růžička ml. (Kaše, Tomica), 20. Poletín (Skokan, Valach), 24. Kaše (V. Růžička ml., Rutta), 30. Huml, 54. V. Růžička ml. (Kämpf, Kaše) - 3. Říčka (Bukarts, Kotvan), 18. P. Holík (Kotvan), 45. D. Šťastný z trest. střílení. Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Hribik - D. Jelínek, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Diváci: 4366.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Chalupa - Račuk, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, KämpfIąĽĐn - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Štůrala (21. Kašík) - Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Chytil, Podešva, Kubiš - D. Šťastný, D. Hrazdira, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Jan Šťastný (Chomutov): "Byli jsme kvůli třem prohrám trochu v útlumu a připravovali se na houževnatého soupeře, který měl v nohách výhru nad Třincem. Chtěli jsme dát první branku, což se nám nepovedlo. A trošku jsme se lekli. Potom ale kluci plnili přesně, co jsme si řekli ráno na poradě. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Proti Zlínu jsme předvedli všechno, co nám chybělo s Olomoucí: bojovnost, týmový duch, bruslení, pohyb. Za to bych chtěl kluky pochválit."

Rostislav Vlach (Zlín): "Já to zhodnotím krátce - dneska jsme předvedli špatný výkon a domácí zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články