Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvapil: Dobře se poslouchá, že jsem nejproduktivnější hráč, ale důležitý je tým

Brno – Novým lídrem extraligového kanadského bodování se stal Marek Kvapil. Do čela mu pomohly tři asistence a gól, který zaznamenal v duelu proti Spartě. Na druhém místě je navíc jeho spoluhráč z útoku Martin Erat, jenž si svoji bilanci v 9. kole vylepšil o dva góly a jednu přihrávku.

Marek Kvapil
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Právě tato dvojice nových posil společně se sedmnáctiletým mladíčkem Martinem Nečasem momentálně tvoří hlavní údernou sílu Komety. "Dobře se poslouchá, že jsem nejproduktivnějším hráčem. Ale kvůli tomu jsem do Brna nepřišel. Chci pomoci týmu k co nejlepším výsledkům. Naše bilance je zásluhou celého útoku, dobře jsme si sedli," tvrdil po zápase Kvapil, který se do Brna vrátil po pěti letech a naposledy hrál Kontinentální ligu v Nižněkamsku.

Na prestižní duel se Spartou, který byl v minulé sezoně vyvrcholením Hokejových her pod širým nebem za Lužánkami, se celý tým Komety těšil. "Už na rozbruslení byla legrace. Byli jsme na soupeře nahecovaní. I když musím připustit, že utkání proti Spartě nebylo jednoduché. Nyní se nám ale daří," uvedl Kvapil, jenž měl asistence u tří z prvních čtyř gólů Komety.

"Moje gólové nahrávky vyplynuly ze situace. Kluci se mi ukázali v šanci, tak jim to musím dát," usmál se nejproduktivnější hráč zápasu. A hned dodal, že při svém gólu, kterým uzavřel konečný účet utkání, chtěl původně přihrávat najíždějícímu Hruškovi. "Jenže s ním sjel obránce soupeře, který jej hlídal. Proto jsem raději vystřelil sám. Tento gól ale už nic neřešil. O výsledku bylo rozhodnuto," dodal Kvapil.

Kometa se po klopýtnutí Třince ve Zlíně vrátila na první příčku v tabulce. "Nevím, jak ostatním spoluhráčům, ale mně je v této části sezony jedno, zda jsme první nebo druzí. Důležité je, abychom se zlepšovali a odstraňovali chyby z předcházejících zápasů," tvrdí Kvapil, který se už těší na následující náročnou sérii Komety.

V pátek na ni čeká přímý souboj o první místo v tabulce v Třinci, v neděli hostí obhájce titulu Liberec a další pátek hraje v Chomutově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články