Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec Králové ukončil sérii tří proher výhrou 3:2 v samostatných nájezdech proti Liberci

Hradec Králové – Hokejistům Hradce Králové se podařila ukončit série tří porážek, když v 9. kole extraligy porazili Liberec 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl útočník Jiří Šimák. Obhájce titulu naopak prohrál potřetí za sebou a ani na sedmý pokus si neodvezl z Hradce všechny body od přestěhování Mountfieldu z Českých Budějovic.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradec šel do zápasu se změnou na klíčovém postu – do brankoviště se postavil Slovák Rybár, který dosud působil na farmě Mountfieldu v Litoměřicích, kde chytal první ligu. Jednička Kacetl byl mezi náhradníky.

"O tom, že půjdu do brány, jsem se dozvěděl včera. Bylo to v pohodě, jsem rozchytaný z Litoměřic. Mužstvo mi pomáhalo, v některých chvílích jsem ani neměl moc práce. Důležitá je výhra, i když by byla lepší za tři body," prohlásil Patrik Rybár.

První třetina byla vyrovnaná a nepříliš rušná. Přesto dvě branky padly. Ve 12. minutě se prosadil nově sestavený první útok domácích: Lotyš Džerinš vyjel do středu hřiště a překonal Willa. Asistencí se na gólu podíleli oba spoluhráči z formace Červený a Jarůšek. Tygrům k vyrovnání pomohla přesilovka pět na tři a stačilo jim pouhých 22 vteřin. Ve 14. minutě zakončil svižnou kombinaci svým třetím gólem v sezoně Jelínek.

Druhá část začala šancí královéhradeckého Deje, jenže do vedení šli nakonec hosté. Ve 26. minutě se předvedl mladý reprezentant Lakatoš, který projel středem hřiště, šikovnou nahrávkou poslal puk obránci Ševcovi a ten z levé strany trefil přesně horní roh Rybárovy brány.

Od té chvíle začal hradecký nápor. Jenže v liberecké bráně se výborně ukazoval mladík Will, který v posledních kolech dostává přednost před zkušeným Slovákem Lašákem. Will zastavil šanci Šimánka, Knotka i Potulného. Mountfieldu tak k vyrovnání pomohla – stejně jako Liberci v první třetině – přesilovka pět na tři. Vyloučeni byli Ševc a Derner, gól nakonec padl po návratu prvního z nich na led. Ve 37. minutě skóroval precizní střelou do horního rohu kapitán Bednář.

Třetí část probíhala v podobném duchu jako dvě předchozí. Hrál se vyrovnaný hokej, týmy neměly moc jasných šancí, přesto mohly oba rozhodnout. V dresu Liberce měl dvě zajímavé příležitosti kapitán Radivojevič, jeho krajan Rybár však zasáhl. Domácí Bednář trefil břevno. Třetina skončila osobním trestem pro libereckého Lakatoše, navíc byl vyloučen jeho spoluhráč Bližňák.

Mountfield tak šel do prodloužení s výhodou přesilovky. V ní mohl rozhodnout Köhler, ale Willa zblízka nadvakrát nepřekonal. Výhodu početní převahy pak dostali i Liberečtí, jenže ani oni přesilovku nezvládli. Proto došlo až na nájezdy. Hradec proměnil první dva, když skórovali zkušení Šimánek i Bednář, hosté Rybára nepřekonali ani jednou a prohráli.

"Utkání nebylo učesané. V útoku jsme se neprosazovali, málo jsme se drželi na kotouči. I když jsme zápas odmakali, byli jsme málo efektivní a šikovní. Po průběhu utkání musíme uznat, že jsme si nezasloužili víc než ten bod. Musíme makat dál," uvedl kouč poražených Filip Pešán.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Džerinš (Červený, Jarůšek), 37. Bednář (Dej), rozhodující sam. nájezd Šimánek - 14. P. Jelínek (Svačina, Šimek), 26. Ševc (Lakatoš, P. Jelínek). Rozhodčí: Polák, Pražák - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 9:10, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4678.

Sestavy: Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Červený - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, Šimánek - Nedvídek, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Pyrochta, Mojžíš - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Vantuch, Mikyska, D. Špaček - od 30. navíc Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články