Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Forman: Byla to bída, teď se mně i mé lajně konečně dařilo

Praha – Co nastřádal za 7 ligových utkání, to teď sparťanský útočník Miroslav Forman zvládl téměř za zápas se Zlínem, který Pražané vyhráli 5:1. Forman vsítil hned dvě branky, na jednu přihrál a poprvé v sezoně mohl být plně spokojen se svým vystoupením. Věří, že formu si přenese i do nedělního peprného duelu s Kometou Brno.

"Konečně se dařilo mé lajně a i mně samotnému. Byla to doteď docela bída. Ale zvedli jsme to a máme za sebou super zápas," řekl Forman.

Obě své trefy zaznamenal parádními ránami v přesilovkách na přelomu druhé a třetí třetiny. Sparta udeřila v početních výhodách celkem třikrát. "Přesilovky zatím nebyly v sezoně moc dobré, tak jsme se na to zaměřili a myslím, že se nám docela povedly, což asi rozhodlo i celý zápas," pochvaloval si Forman.

Spartu navíc začátkem sezony srážela vyloučení, až dosud si pokaždé připsala stejně nebo více trestných minut než její soupeř. Dnes se proti pravidlům provinila podle posouzení rozhodčích pouze třikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Zlín

"Je to strašně důležité. Přesilovky často rozhodují zápasy. Ten začátek sezony byl od nás asi i nervózní. Byli jsme často na trestné lavici a hodně bodů jsme kvůli tomu poztráceli. Sedli jsme si a řekli si, co musíme zlepšit. Tohle byla první věc, o které jsme se bavili. A teď je to zápas od zápasu lepší," uvedl šestadvacetiletý důrazný forvard.

Sparta hrála teprve podruhé v sezoně před svými diváky. "Doma se nám hraje výborně. Končí nám už ty venkovní série, tak já jen doufám, že chytneme nějakou dobrou šňůru a budeme bodovat více zápasů za sebou," přál si Forman.

Druhý zápas pod hlavním koučem Jiřím Kalousem po jeho návratu ze Světového poháru, kde působil jako asistent na střídačce národního týmu, znamenal druhou výhru. Navíc opět za tři body.

"Vždycky je dobře, když je tam ještě o toho trenéra navíc. Navíc pan Kalous má velký respekt. Ale zase na druhou stranu si myslím, že pan Moták a pan Veber to zvládli výborně. Začátek sezony byl strašně těžký a body jsme sbírali, nebyl tam žádný problém," uvedl Forman.

Přesto připustil, že Kalousův návrat k týmu byl určitým impulzem navíc. "Chcete se přece jen ukázat v dobrém světle, takže tohle je asi to jediné, v čem je nějaká trochu větší odlišnost," porovnával Forman.

V neděli čeká Spartu šlágr v Brně, které pronásleduje dosud suverénního lídra Třinec. Kometa dosud neprohrála v základní hrací době. "Co jsem viděl nějaké šoty z jejich zápasů, tak hráli opravdu velmi dobře. Já se na zápasy s nimi vždy moc těším, mám je strašně rád. Je to pro nás jeden ze tří největších zápasů v soutěži," vyhlížel Forman další utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články