Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Souboj o střed tabulky zvládl lépe Litvínov, Vítkovice porazil 2:0

Litvínov - Reputaci po debaklu 1:7 s Kometou si Litvínov spravil před vlastními fanoušky proti Vítkovicím, které porazil 2:0. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které z přesilovky otevřel skóre zápasu Hübl a druhou branku přidal Černý. Domácí mohli vyhrát dokonce o tři branky, ale Nejezchleba neproměnil trestné střílení. Vítkovicím chyběla produktivita, dvakrát trefily pouze konstrukci brány.

Zleva litvínovský Matěj Stříteský a brankář Vítkovic Filip Šindelář
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Zdálo se, že nevydařené utkání v Brně zanechalo na Chemicích nepříznivou stopu. V první třetině nebyli proti Vítkovicím produktivní, nevytvořili si mnoho gólových příležitostí a hlavně pouštěli do nebezpečných útoků protihráče. Nad vodou je skvělými zákroky držel pouze brankář Janus, který častokrát nevěděl, kde mu hlava a lapačka dříve stojí.

Zcela jiného týmu se však diváci dočkali v druhé dvacetiminutovce, která jednoznačně patřila černo-žlutým. Zlepšený výkon vedl k prvnímu gólu zápasu, pod který se podepsal Hübl, a na 2:0 zvyšoval Černý. 

"Rozhodla první třetina, ve které měli hosté několik vyložených šancí, ale nedokázali je díky vynikajícímu brankáři proměnit. Ve druhé části jsme se zlepšili a vstřelili i branky. Jsme strašně rádi, že jsme dokázali vyhrát," hodnotil utkání litvínovský trenér Radim Rulík.

Při úvodní brance se Litvínovští prosadili v přesilové hře po krásné kombinaci. Puk v útočném pásmu udržel Nejezchleba, přihrál jej Lukešovi a ten naznačil tvrdou střelu. Místo ní ale kotouč milimetrovou přihrávkou posunul na neobsazeného Hübla, který již neměl problém zamířit do odkryté brány.

Druhý gól padl z čepele Černého, největší zásluha však patří Martynkovi, který u mantinelu vybojoval puk, v rohu kluziště obehrál dva vítkovické hráče a přihrál do ohně před brankáře Bartošáka. Černý projevil nejrychlejší reflex a mohl slavit.

Domácí mohli odcházet do kabin dokonce s třígólovým náskokem, když Nejezchleba pádil v úniku na vítkovského brankáře, ale byl zasažen hokejkou do obličeje a rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení. Pro Nejezchleba to byla extraligová premiéra, s kterou se ale nedokázal poprat. Snažil se mířit do mezery mezi nohama, ale trefil pouze levý beton Bartošáka.

Vítkovice musely litovat, že nedokázaly lépe využít úvod utkání, ve které byly díky rychlým protiútokům hodně nebezpečné. Nejblíže ke gólu měl po čtyřech odehraných minutách Vandas, který napřáhl z mezikruží, ale trefil pouze břevno Janusovy brány. Konstrukci Ostravané rozezněli také v posledních sekundách utkání, když se v šesti hráčích v poli snažili o malý zázrak.

Litvínov - Vítkovice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb), 34. J. Černý (Martynek). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3745.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, Sloboda, Klok, Sedlák, Baranka - Tomi, Illéš, E. Němec - Olesz, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Szturc - D. Kafka, Balán, Kurovský. Trenér: Petr a Trnka.

Radim Rulík (Litvínov): "Rozhodla první třetina, ve které měli hosté několik vyložených šancí, ale nedokázali je díky vynikajícímu brankáři proměnit. Ve druhé části jsme se zlepšili a vstřelili i branky. Jsme strašně rádi, že jsme dokázali vyhrát."

Jakub Petr (Vítkovice): "Nebudu negativní. Hráči hráli velice dobře. Klíč k úspěchu byl v první třetině. Měli jsme více ze hry, takto jsme chtěli hrát. Když na téhle úrovni jedeme třikrát dva na jednoho a nedáme branku, tak je těžké vyhrát. Ve druhé části se Litvínov chytil díky přesilovým hrám. Když dali domácí na 1:0, tak se uklidnili a hráli v pohodě. Ve třetí třetině jsme opět vyvinuli tlak, ovšem branku jsme nedokázali vstřelit. Na koncovce musíme zapracovat, to nás stojí body."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články