Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Chomutov vyhrál i nad Spartou a zůstává neporažen

Chomutov - Piráti zůstávají také po šestém kole neporaženi poté, co si poradili se Spartou. Chomutovští hokejisté vyhráli první třetinu 3:2, a přestože sparťanský hráč Vrána srovnal a vynutil si tak prodloužení, vstřelil vítěznou branku domácí Tomica. Výhra 4:3 pp zajistila Chomutovu zisk už 16 bodů a zůstává nadále bez porážky na druhém místě za Třincem.

Slavící Piráti Chomutov
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Sérii výher neřešíme. Samozřejmě že je to dobré, ale liga začíná, rozjíždí se. Je důležité, že pořád bodujeme. Vážíme si toho a v každém zápase chceme uhrát nějaký bod, abychom se dostali do desítky," řekl trenér domácího mužstva Vladimír Růžička starší.

Zápas začal ideálně pro Spartu. Již v první minutě využil chyby v domácí rozehrávce Piskáček a prostřelil Laca. Pražané tak po 38 vteřinách vedli. "Myslím si, že nám rychlé vedení spíše uškodilo. První třetinu jsme hráli špatně a Chomutov byl lepší," řekl trenér hostů Jiří Veber.

Inkasovaný gól ale Piráty nepoznamenal a rychle si vytvořili převahu, kterou přetavili i ve vyrovnávací branku. Pöpperleho překonal Valach. Další gól mohli přidat Poletín nebo Huml, skóre se však změnilo až v první přesilové hře.

A Chomutov potvrdil, že je na začátku sezony nejúspěšnějším týmem soutěže při hře v početní výhodě. Po Poletínově dorážce se Netík vrátil na led už po osmi vteřinách. Vyrovnat mohl Forman, ale podařilo se to až Vránovi, jenž svým zakončením zřejmě Laca překvapil.

Domácí se však opět dostali do vedení a zasloužil se o to ve výborné formě hrající Poletín. Útočník Pirátů v minulé sezoně nasbíral v plzeňském dresu šest bodů, nyní jich má za šest zápasů na kontě už sedm. Ve 13. minutě tak Severočeši opět vedli.

Od druhé třetiny ale střelecké hody ustaly a týmy si nevytvářely ani tolik šancí. Hned v úvodu mohl sice zvýšit vedení domácích Růžička, ale Pöpperle stejně jako jeho protějšek Laco byli pozorní. "V první třetině to tam napadalo a pak se to trochu zbrzdilo. Nebyl to ale záměr. Bylo to i tím, že oba gólmani chytali výborně," řekl Tomica.

V polovině utkání si hosté poprvé zahráli přesilovku, kterou sice nevyužili, ale hned vzápětí měli k dispozici další početní výhodu a tentokrát si s ní již věděli rady. Vyrovnal Pech a po pěti asistencích se dočkal premiérové trefy v sezoně.

Ve 44. minutě mohl po rychlém brejku zkompletovat hattrick Poletín, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Forman, jehož střela se otřela o tyčku. Když poté domácí nevyužili ani poslední přesilovku a gólově nezužitkovali svoji aktivitu v závěru, muselo se prodlužovat. V 63. minutě rozhodl utkání Tomica.

"Dostal jsem krásnou přihrávku do prázdné branky od Růži, ale kdyby se odrazil puk zpět a nedali jsme, jeli by oni dva sami na branku," řekl Tomica, který si série výher váží. "Je to i překvapení a samozřejmě, že si uvědomujeme, že prohra přijde. Pokud se nám ale daří, tak chceme sérii natáhnout nejdéle, jak to půjde," dodal.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (3:2, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Valach (Skokan), 8. Poletín (Huml, Vondrka), 13. Poletín (Kämpf, Skokan), 63. Tomica (V. Růžička ml.) - 1. Piskáček, 11. Vrána (Čajkovský, Ihnacak), 32. Pech (Kudrna, Čajkovský). Rozhodčí: M. Petružálek, Šír - Zavřel, Frodl. Vyloučení: 5:6, navíc Ihnacak (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5072.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Skinner - Skokan, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Kalina, Švrček, Mikuš - Ihnacak, Vrána, Uher - Netík, Klimek, Ružička - Forman, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, Černoch. Trenéři: Moták a Veber.

Vladimír Růžička (Chomutov): "Měli jsme špatný vstup, hned v první minutě jsme dostali gól, ale poté to bylo hodně vyrovnané. První třetinu jsme byli možná trošku aktivnější, druhou hrála hodně dobře Sparta a byla nebezpečná v útočném pásmu. My jsme navíc byli zbytečně vylučovaní, čímž Sparta hodně ožila. Třetí třetina byla výborná, Spartu jsme k ničemu nepustili. Byli jsme hodně na puku, což bylo dobré, i když nás Sparta nepustila do šancí. Prodloužení podle mého rozhodlo, že jsme prostřídali a naši hráči byli čerstvější. Zdálo se mi, že dva hráči Sparty už neměli takovou sílu to dobruslit a my jsme si nahráli do prázdné branky."

Jiří Veber (Sparta): "Hned ve druhém střídání jsme dali gól, ale myslím si, že nám to spíše uškodilo. První třetinu jsme hráli špatně a Chomutov byl lepší. Řekli jsme si něco v kabině a ve druhé třetině jsme se zlepšili, byli jsme domácím rovnocenným soupeřem a vytvořili jsme si i gólové šance. Vyrovnali jsme na 3:3. V prodloužení jsme bohužel ztratili kotouč v útočném pásmu, nevrátili se do pozic, do kterých jsme se měli vrátit, a domácí využili přečíslení dva na jednoho."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články