Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov vyzrál v nájezdech na Liberec a drží neporazitelnost

Chomutov - Hokejisté Chomutova zůstávají i po 5. kole neporaženi. Tentokráte si vyšlápli na mistrovský Liberec, porazili ho 3:2 po samostatných nájezdech. Reprízu čtvrtfinále play-off předešlé sezony rozhodl Vladimír Růžička mladší, který se střelecky prosadil i ze hry.

Hokejisté Chomutova
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Po dvou nevyužitých šancích Svačiny a Radivojeviče šli do vedení domácí zásluhou Růžičky. V 9. minutě ujel liberecké obraně a překonal brankáře Willa, jenž dostal poprvé šanci místo jedničky Lašáka.

Poté měl dvě velké šance navrátilec do sestavy Hřebejk, ale ani v samostatném úniku neuspěl. V 18. minutě pláchl chomutovské obraně Bulíř, jen za cenu faulu ho zastavil Flemming a rozhodčí nařídili trestné střílení. Bulíř však zakončil opakovaný nájezd mimo branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Liberec

Na začátku druhé třetiny měl Liberec minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři, vyrovnat ale nedokázal. Lacovi však jednou musela pomoct branková konstrukce. Zkrácenou početní výhodu měli i domácí, ale Koblasa ve vyložené šanci přestřelil.

V polovině zápasu Liberec vyrovnal po velkém tlaku, střelu Ordoše tečoval těsně před brankou Derner. Krátce před koncem třetiny šli Piráti podruhé do tří a Tygři toho tentokráte již využili. Vyrovnal Svačina.

Třetí třetina začala šancí Bližňáka, který ale v koncovce neuspěl. V přesilové hře nejprve zahodil dobrou příležitost Koblasa, ale následně již pohotově dorážející Poletín dokázal vyrovnat.

Aktivnější byli poté Severočeši, přidat třetí gól se jim však nepodařilo. O vítězi zápasu rozhodly až nájezdy. Zatímco Laca nepřekonal ani jeden ze tří exekutorů Liberce, Willa přelstil Růžička, a Piráti tak slavili pátou výhru v sezoně.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. náj. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. V. Růžička ml. (Skokan), 48. Poletín (Vondrka, Rutta), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 32. Derner (Ordoš, Mikyska), 39. Svačina (Radivojevič, Bulíř). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 4903.

Chomutov: Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Kudělka, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Vitásek - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, D. Špaček - Lakatoš, Mikyska, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Jan Šťastný (Chomutov): "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, vstřelit první branku, což se nám podařilo. Sice jsme se uklidnili, ale soupeř byl od té doby lepší. Ve druhé třetině jsme soupeře nastartovali naší obrovskou nedisciplinovaností. Ve třetí jsme chtěli hrát více na kotouči, všechno směřovat na bránu, abychom vyrovnali. To se nám nakonec v přesilovce podařilo. Nájezdy už jsou loterie. Jsme rádi za bonusový bod, ale nebyli jsme lepší."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme bojovný zápas s obrovským množstvím neproměněných šancí. Ze čtyř samostatných nájezdů, které jsme proti Chomutovu jeli, jsme třikrát netrefili branku. S tím se zápas špatně vyhrává, proto jsme získali pouze bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články