Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Oceláři přetlačili Litvínov, dvěma brankami se blýskl Špirko

Třinec - Třetí kolo extraligy svedlo do vzájemného souboje finalisty z roku 2015. Zatímco před rokem slavila titul litvínovská Verva, tentokrát se radovali Oceláři. Třinec prohrával po brance juniora Kristiána Reichla, ale duel otočil dvěma góly včetně vítězné přesilovkové trefy Rastislav Špirko. Slezané tak po vítězství 2:1 zažívají perfektní vstup do sezony se ziskem devíti bodů.

Radující se hráči Třince
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

I bez zkušeného obránce Linharta v sestavě začali domácí lépe, ale převahu si kazili nevyužíváním šancí. Růžička už ve druhé minutě zblízka tečoval Hrabalovu pobídku do tyče a ve vyložené šanci se neprosadil ani Adamský, kterému kotouč ideálně naservíroval Kane.

K vedení nepomohla Ocelářům ani čtyřminutová přesilovka, kterou sehráli špatně. V jediné velké příležitosti Špirko po Růžičkově průniku ztroskotal na Janusovi. Domácí marné snažení uzavřel další trefou do tyče Kane.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Třineckým se střeleckým trápením odcházela jistota a ve druhé části byla hra vyrovnanější. A taky rozkouskovanější a méně pohledná. Domácím se naskytla možnost v pětiminutové přesilovce za Doležalův faul loktem na Polanského, jenomže nic výraznější nepřinesla stejně jako čtyřicetisekundová početní výhoda Severočechů pět na tři.

"Škoda, že byla dělená mezi druhou a třetí třetinu. Neměli jsme moc času," řekl litvínovský trenér Radim Rulík.

Bývalé spoluhráče mohl potopit ve 43. minutě Petružálek, ale ani on nedotáhl další akci agilního Růžičky. Když pak už po šesti sekundách využil hru pět na čtyři tečující Reichel, měli to Oceláři nahnuté.

"Byli jsme potrestáni za tu naši nemohoucnost. Ale ukázali jsme sílu mužstva, že jsme to za nepříznivého stavu dokázali otočit," řekl Špirko.

Ale v závěru obstáli na jedničku. Rychlé vyrovnání zařídil ve 49. minutě Špirko, který zachytil vyražený puk a po dlouhé kličce pokořil Januse. O zvrat se během čtyř minut postaral znovu Špirko, který v poslední sekundě využil 68 vteřinovou přesilovku pět na tři a zblízka poslal do sítě Petružálkův pas.

Litvínov mohl okamžitě po rozehrání vyrovnat, střela Guly ale skončila na tyči. Hostům navíc v závěru nepomohl svým vyloučením Pavlík, nedostali se tak ani k závěrečné power play.

Oceláři Třinec - HC Litvínov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 49. Špirko (J. Petružálek, Nosek), 53. Špirko (J. Petružálek, M. Růžička) - 47. Reichel (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:6, navíc Marosz 10 min. - T. Doležal 5 min. a do konce utkání, J. Černý 10 min. Využití: 1:1.

Třinec: Hrubec - Roth, Jank, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas - J. Petružálek, Špirko, M. Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik - K. Reichel, V. Hübl, Lukeš - M. Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Vladimír Kýhos (Třinec): "Měli jsme v první části šance, které jsme mohli dát, ale nedali, a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Litvínov hrál urputně, s nasazením, dohrával souboje. Na pohled to asi nebyl moc hezký hokej. Byl to spíše boj, který se nám podařilo vyhrát. Oni v závěru udělali fauly a my jsme je dokázali potrestat. Máme na to vhodné typy hráčů."

Radim Rulík (Litvínov): "Nepodali jsme špatný výkon, ale závěr jsme takticky nezvládli. K taktice patří se nenechat i zbytečně vyloučit v závěru. Třinci jsme bohužel vyloučeními nabídli přesilovku a situace, aby to překlopil. On toho využil, má zkušené hráče."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články