Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Konrád po nule: Začátek byl těžký, ale po nájezdu jsem si začal věřit

Mladá Boleslav – Prvním brankářem, který dokázal udržet čisté konto v novém extraligovém ročníku, se stal Branislav Konrád. Jeho zásluhou a především 37 úspěšnými zákroky slovenského gólmana zvítězila Olomouc na horkém ledě Mladé Boleslavi. Klíčová postava Hanáků tak navazuje na skvělé výkony z minulé sezony.

Branislav Konrád
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Začátek byl hodně těžký. Hlavně prvních pět minut, než jsem se do toho trošku dostal. Po chyceném nájezdu jsem si začal věřit a chytalo se mi dobře. I mě to trefovalo," řekl Konrád a poukázal na to, že jedny z klíčových zákroků si připsal hned v úvodu. Zlikvidoval totiž velké šance Pabišky, Látala i Orsavy.

Další zlomové momenty přišly ve druhé třetině, kdy hosté hráli často v oslabení, přes tři minuty i ve dvojnásobném. "Patnáct minut druhé třetiny, od pětadvacáté až do čtyřicáté, jsme hráli prakticky v kuse oslabení. Létalo to tam na mě, hrálo se u nás v třetině a bylo tam dost teplo, takže se i těžko dýchalo," uvedl osmadvacetiletý gólman, jenž si v extralize připsal celkem sedmou nulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Přestože byla Olomouc pod tlakem, časté kouskování hry jí celkem vyhovovalo. "Oni nebyli tolik v tempu. Vyhráli jsme ale zaslouženě. Bylo to vydřené, ale cenné," podotkl Konrád, kterému množství střel vyhovovalo. "Jako každému brankáři. Jen toho nesmí být moc, jako toho bylo například při té přesilovce," poukázal na tříminutovou výhodu domácích pět na tři.

Řada vyloučení na obou stranách v nervózní druhé třetině jej nechávala chladným. "Já neřeším, zda to byl faul, nebo ne. Soustředím se sám na sebe a nekoukám na to, jaký to byl faul a zda byl za čtyři, nebo pět minut. Je mi to jedno. Od toho jsou tam rozhodčí," pousmál se Konrád. "Přesilovky jsme měli my i Boleslav, takže rozhodnout mohl každý," doplnil.

Olomouc výhrou v Mladé Boleslavi napravila domácí zaváhání proti Litvínovu a hned v úterý proti Pardubicím chce potěšit ziskem bodů i své fanoušky. "Nebude to nic jednoduchého, Pardubice oproti minulé sezoně posílily. My do zápasu ale dáme opět všechno. Nejsme mančaft hvězd, takže to musíme umlátit a ubojovat," podotkl Konrád.

Rychlý sled zápasů mu vyhovuje. "Je to nejlepší, člověk nemá čas přemýšlet nad tím, co bude za týden. Každý hráč nejradši hraje a i mně vyhovuje, když jsem v zápasovém tempu. I když se zápas pokazí, za dva dny to můžete napravit," dodal Konrád.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články