Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec vstoupil do obhajoby vítězně, z Varů veze výhru 5:1

Karlovy Vary – Obhájci extraligového prvenství, hráči Bílých Tygrů, vstoupili do nové extraligové sezony vítězně. Liberečtí hokejisté si z ledu Karlových Varů vezou tři body po jednoznačném průběhu a výsledku 5:1. Dvěma body se blýskli Jelínek se Šimkem, za Západočechy pouze mírnil prohru Vachovec. Severočeši berou všechny body, naopak karlovarští hokejisté jsou po dvou kolech bez bodu.

Radující se hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

V karlovarské aréně se potkal nejhorší a nejlepší extraligový celek z minulé sezony. Liberec přijel i s bývalým trenérem Energie Mlejnkem, který působí na severu Čech na pozici asistenta hlavního kouče Pešána.

Po úvodním oťukávání se ve třetí minutě postaral o první větší vzrušení v hledišti i na ledě tvrdý zákrok Skuhravého na Mojžíše. Byli to však hosté, kdo se jako první radoval ze vstřelené branky. V páté minutě našlápl na červené čáře Krenželok a nikým neatakován otevřel po krásné individuální akci skóre.

Převahu hostů otupila rychle po sobě jdoucí vyloučení Lakatoše, Šimka a Vitáska. Karlovy Vary tak měly i výhodu 52 vteřin trvající přesilovky čtyři na tři a následně dalších 67 sekund v pěti proti třem, které však sehrály velice špatně a bez větší brankové příležitosti.

Poté se postupně začala naplno projevovat individuální převaha mistrů. Ve 12. minutě se při vyloučení Tomáše Rohana podruhé trefil Bližňák, který uklidil za Honzíkova záda ideální nahrávku Lakatoše. Domácí si jedinou větší příležitost úvodní třetiny vytvořili díky Tomečkovi, když jeho tvrdá střela z prostoru mezi kruhy vypadla Lašákovi těsně vedle jeho pravé tyče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Liberec

Druhá část přinesla neurovnaný hokej z obou stran. Přesto i v této fázi utkání byl zcela patrný výkonnostní rozdíl mezi oběma soky. Mladé domácí mužstvo i přes evidentní snahu inkasovalo potřetí ve 36. minutě, když Vitáskem nahozený puk doplachtil od modré čáry až za Honzíkova záda.

V posledním dějství si Liberec hlídal vývoj zápasu a když v 50. minutě domácí Matuš nastřelil jen tyč Lašákovy branky a na druhé straně kontroval o minutu později skórující Bulíř, když po pěkné kombinaci zužitkoval přesnou přihrávku Šimka, bylo rozhodnuto.

O chvíli později navýšil stav zápasu už na pětibrankový rozdíl Jelínek, jenž střelou zápěstím nedal strážci karlovarského brankoviště šanci. Nakonec se ale dočkali malé radosti i domácí – v 57. minutě sebral Lašákovi čisté konto střelou z mezikruží Vachovec.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 57. Vachovec (Kindl, Gorčík) - 5. L. Krenželok (P. Jelínek, Šimek), 12. Bližňák (Lakatoš, Bartovič), 36. Vitásek (D. Špaček, Mikyska), 51. Bulíř (Šimek, Radivojevič), 54. P. Jelínek (Mojžíš). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Suchánek, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 2874.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, Dujsík, Harant, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - Stloukal, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Kindl, Vachovec - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Liberec: Lašák - Šimek, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Stránský, Bližňák, Lakatoš - D. Špaček, Mikyska, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Musím naše kluky i přes prohru pochválit. Bojovali, snažili se a ani za stavu 0:5 nic nevypustili a snažili se být pořád nepříjemní. Mrzí mě za stavu 0:1 přesilovka pět na tři, kde jsme se k ničemu nedostali. Možná, že kdybychom vstřelili branku, tak jsme soupeře více potrápili. Nicméně Liberec hrál výborně, byl silnější, hrál organizovaně a proměnil šance, které se mu naskytly. Byl nad naše síly."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme velice poctivé a bojovné utkání, které bylo z naší strany dobře organizované. Jsem rád, že jsme proti velmi nepříjemnému domácímu týmu kontrolovali po našem vedení hru a organizovanou a bojovnou hrou jsme došli do vítězného konce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články