Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec na úvod sezony smetl Pardubice 4:1

Třinec - Třinečtí hokejisté vstoupili do nového extraligového ročníku vítězstvím 4:1 nad Pardubicemi. Hosté udeřili po trefě Lukáše Nahodila jako první, ale Oceláři ještě v úvodní třetině slepenými góly Erika Hrni a Martina Adamského otočili průběh zápasu. Zbývající zásahy přidali v přesilových hrách Cory Kane a Jakub Petružálek.

"Přáli jsme si začít výhrou. Vyšla nám první třetina, výborně jsme se v ní pohybovali, dostávali jsme se do šancí. Ve druhé nám to trochu opadlo, ale dokázali jsme odskočit a to bylo nejdůležitější," uvedl Zbyněk Irgl, který se před sezonu stal kapitánem Ocelářů. "Líbí se mi přístup týmu. Do každého zápasu jdeme s touhou vítězství a to je hlavní. Samozřejmě, že přijdou zápasy, kdy prohrajeme, ale tento duch si musíme zachovat," dodal.

Oba týmy po předchozí neúspěšné sezoně hojně obměnily kádr a zejména domácí hýřili od začátku aktivitou. Ze své nejvážnější šance první třetiny se ujaly vedení paradoxně Pardubice. Hubáčkovu střelu brankář Hrubec jen vyrazil před sebe a důrazný Nahodil puk dopravil do branky.

Gól s Třincem neotřásl, dále pokračoval v náporu a velmi brzy se dočkal odměny. Nový trenér Ocelářů Kýhos před startem sezony označil za největší sílu týmu kvalitu a vyrovnanost všech řad a jeho slova potvrdil Polanský. Centr čtvrtého útoku zmátl překvapivou přihrávkou obranu hostí a Hrňa měl dost času i prostoru přesně zamířit. A za 104 sekund se pro hosty nešťastně odrazil puk od brusle Rýgla k Irglovi, po jehož pasu skóroval Adamský.

"V první třetině jsme měli v defenzívě nejasnosti, počínali si místy naivně, chybovali jsme v clonách. Od druhé třetiny se mi zdálo, že už byla hra z naší strany dobrá. Ale brzdily nás přesilovky. Nevyužili jsme dvě dlouhé pět na tři a to byl rozdíl zápasu," prohlásil trenér Pardubic Peter Draisaitl. V prostřední části ubyly šance, ve hře se objevily nepřesnosti i hluchá místa. Vše podstatné se událo v přesilových hrách.

Domácí svou jedinou příležitost využili díky Kaneovi, který se šikovně natlačil před Havlíka a prudkou střelou nad rameno Růžičky zvýšil. Na druhé straně Pardubice promrhaly 77 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. Za hlavu se v ní doslova chytal Hodgman, který dokázal minout zcela prázdnou branku.

"Nesehráli jsme je špatně, vyložené šance jsme v nich měli. Jen je proměnit. Hlavně byla škoda té od Justina (Hodgmana). Nevím, zda to podcenil a myslel si, že je to už gól. Puk zametl za tyčku do kouta. Škoda. Celkově jsme v zápase hráli proti třem skoro tři minuty, to se gól vstřelit musí," uvedl hostující útočník Petr Hubáček, který se po více než čtyřech letech vrátil z Finska do české extraligy.

V závěrečné třetině hostům nelze upřít snaha o zdramatizování výsledku, změnili i gólmana, ale nebezpeční v úvodu příliš nebyli. Naopak jejich naději na bodový zisk definitivně uťal Petružálek, který střelou od modré prostřelil Kloučka. Svůj zmar korunovaly Pardubice v závěru další promarněnou dvojnásobnou početní výhodu, tentokrát minutovou.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) - 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Kotlík, Zika. Vyloučení: 7:6, Využití: 2:0. Diváci: 4944.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek - Petružálek, Špirko, Martin Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Rákos, Kreps, Dravecký - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, B. Kopřiva a Mucha.

Pardubice: Martin Růžička (od 41. minuty Klouček) - Ščotka, Schaus, L. Havlík, Leduc, Ovčačík, Rýgl, Bokroš - P. Sýkora, Hodgman, Rolinek - Zadina, Nahodil, Hubáček - Bárta, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.

Hlasy trenérů po utkání 1. kola hokejové extraligy HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice:

Vladimír Kýhos (Třinec): "Do zápasu jsme výborně vstoupili, bohužel jsme z první šance dostali gól. Celou třetinu jsme ale byli lepší, zatlačili jsme je, hodně stříleli a měli jsme v ní dát více než dva góly. Prostřední část jsme špatně začali už od prvního střídaní, kdy si naše první pětka protáhla střídaní. Soupeř hrál aktivněji, vynutil si přesilovky. Ale nevyužil je a to rozhodlo. Pochvalu si zaslouží Šimon (Hrubec), hodně toho pochytal. V přípravě jsem si naši defenzívu pochvaloval, ale dnes se ukázalo, že to s ní zase tak slavné není."

Peter Draisaitl (Pardubice): "Zápas rozhodly asi přesilovky. V první třetině jsme měli v defenzívě nejasnosti, počínali si místy naivně, chybovali jsme v clonách. Od druhé třetiny se mi zdálo, že už byla hra z naší strany dobrá. Ale brzdily nás přesilovky. Nevyužili jsme dvě dlouhé pět na tři a to byl rozdíl zápasu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články