Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec jde do sezony s pokorou, mistrovská kocovina u něj nehrozí

Liberec - Po nejvydařenější sezoně v klubové historii čeká na hokejisty Liberce nelehký úkol. Bílí Tygři v dubnu získali premiérový extraligový titul a mezi favority soutěže budou patřit i v nadcházejícím ročníku. Musejí se však vyrovnat s odchodem trojice nejproduktivnějších útočníků i kapitána Jana Výtiska.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo jasné, že výborná sezona uvolní hráčům cestu ven," řekl smířeně trenér a sportovní manažer Filip Pešán. Byl ale rád, že Liberec udržel alespoň reprezentačního obránce Radima Šimka.

Tygři ale získali i řadu posil. Brankářskou jedničku Jána Lašáka doplnil navrátilec ze zámoří Roman Will, do obrany přišli Adam Jánošík a Filip Pyrochta, do útoku Mário Bližňák, Lukáš Vantuch, Milan Bartovič a Vladimír Svačina.

I díky tomu vedení Liberce věří, že se tým vyvaruje mistrovské "kocoviny", která v předešlé sezoně srazila Litvínov. "V minulosti měly podobné problémy například i Pardubice. Nic nepodceňujeme, ale věřím, že se nám nic podobného nestane," řekl generální manažer Ctibor Jech.

"Minulá sezona nebyla náhodná. Bylo to o každodenní práci a to je záruka, aby se nám dařilo. Opět se snažíme v hráčích udržet pokoru. Věřím, že nám stoprocentní přístup zajistí, že se štěstí raději přikloní k nám a puk se odrazí spíš k našim holím," uvedl Pešán.

Liberec v přípravě včetně Ligy mistrů odehrál osm zápasů, z kterých čtyři vyhrál a čtyři prohrál. V Lize mistrů se Tygrům podařilo postoupit do play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberečtí po Lize mistrů začnou sezonu ve Varech
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články