Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chomutov má tradiční cíl: minimálně předkolo play-off

Chomutov – Hokejisté Chomutova nespřádají žádné smělé plány, rádi by zopakovali alespoň účast v předkole play-off. Musejí se však vypořádat s faktem, že už je na pouti za vyřazovacími boji nepotáhne ofenzivní eso Roman Červenka. Člen reprezentačního týmu pro Světový pohár odešel do švýcarského Fribourgu.

Cíl mají Piráti shodný jako před rokem. "Rádi bychom pod sebe dostali čtyři mužstva. Ale před každým máme respekt. Víme, že to bude těžké, a musíme na tom pracovat," uvedl kouč a zároveň sportovní manažer Vladimír Růžička starší.

Připustil, že ve vyrovnaném extraligovém pelotonu nemá představu, o které čtyři kluby by mělo jít. "Liga se vždycky nějakým způsobem vyvine. Všechny týmy budou dobře připravené a plno z nich bude mít podobný úkol jako my. Nečeká nás nic lehkého. Věřím, že hráči nechají na ledě všechno," prohlásil Růžička.

Navázat na výkony na domácím ledě a zlepšit hru venku

V minulém ročníku se Severočeši mohli opřít o výborné výsledky v domácím prostředí, kde byli třetí za suverénními lídry Spartou a Libercem. "Ta bilance byla hodně dobrá. Musím říct, že mě samotného to překvapilo. Na druhou stranu souhlasím, že bilance venku byla špatná. Tu musíme zlepšit. Venku musíme hodně zlepšit obrannou hru a víc chodit do koncovky. Bez dvou, tří gólů vyhrát nemůžete," uvedl Růžička.

Ve výkonech svých svěřenců spatřuje stále rezervy. A to prakticky ve všem. "Ať už se bavíme o útočné hře, forčekingu, obranném nebo středním pásmu. Všechno musíte pořád procvičovat a dávat to klukům do hlavy. Hodně se tomu věnujeme na trénincích, hodně času strávíme také u televize, kde máme všechno nastříhané na videu," popsal Růžička.

Sportovní manažer Vladimír Růžička:

"Dostali jsme hodně gólů, hráli jsme něco jiného, než bychom chtěli. Musíme předvádět svůj styl, který nám vyhovuje. To znamená jednoduchost, výborná obrana a vyrážet do rychlých protiútoků. Nemá smysl nic vymýšlet. Pořádně nás prověří až extraliga."

Přípravu zvolil stejnou jako loni. "Na suchu měli kluci víceméně individuální plán a všichni jsme se sešli 10. července, takže na ledě jsme byli poměrně dlouho a kombinovali jsme ho s naším kondičním trenérem s přípravou na suchu. Výsledky testů byly slušné, zápasy také nebyly špatné. Teď jen zbývá přenést to do extraligy," prohlásil Růžička.

Z devíti přípravných utkání jich Chomutov šest vyhrál a získal například skalpy ruského Omsku či extraligového šampiona Liberce. Při třech venkovních porážkách ale naopak prohrál pokaždé minimálně tříbrankovým rozdílem a inkasoval během nich celkem 17 gólů. "Výchovnou fackou" byla hlavně porážka 4:7 v Litvínově.

Věří, že s Červenkovým odchodem se mužstvo dokáže vypořádat a rolí tahounů se zhostí jiní. "Mužstvo dobře ví, že bez stopadesátiprocentního nasazení to nepůjde. Myslím, že tu máme hodně dobré hráče. Nicméně současný hokej není o jménech, důležitější jsou výkony na ledě," zdůraznil třiapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články