Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Výrazné posily i nadějní mladíci. Kometa míří vysoko

Brno – Brněnská Kometa má velmi silný kádr a je dychtivá po úspěchu. V moravské metropoli hlásí pět hvězdných posil z KHL. V posledních pěti sezonách se Kometa třikrát dostala na stupně vítězů a ke dvěma stříbrným medailím přidala předloni bronz. Uplynulý ročník se Brňanům tolik nevydařil, obsadili až deváté místo. Ale nyní míří k nejvyšším metám.

Martin Erat v dresu Komety
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Jsme si vědomi toho, že jsme hodně posílili. Vstupujeme ale do soutěže s respektem k soupeřům a pokorou. Nebudeme dělat velká prohlášení. Spíše chceme dobře pracovat a hokejem bavit sebe i diváky. A hrát o co nejvyšší příčky," uvedl Kamil Pokorný.

Posily rychle zapadly

Do Brna zamířili po nevydařeném minulé sezoně z KHL obránce Ondřej Němec (Čerepovec) a útočníci Martin Erat (Omsk), Marek Kvapil (Nižněkamsk), Tomáš Vincour (Novosibirsk) a Martin Zaťovič (Togliatti). Z české extraligy přišli obránci Michal Gulaši (Karlovy Vary) a Jan Štencel (Vítkovice) a útočník Marcel Haščák (Karlovy Vary).

Ondřej Němec:

"Budeme se starat o to, abychom tou hrou bavili lidi a abychom do Brna přinesli co nejlepší výsledky. Samozřejmě papír snese hodně, ale je to jen papír."

"Všichni do týmu rychle zapadli. Věřím, že dodají naší hře tvář. O nějakých konkrétních cílech je ale předčasné uvažovat. První metou je play-off, potom bude hodně záležet na zdravotním stavu. Kandidátů na přední místa v tabulce je hodně," uvedl kapitán týmu Leoš Čermák, který je v osmatřiceti letech nejstarším hráčem Komety.

Vedle zkušených opor jsou na extraligové soupisce také šestnáctiletí odchovanci klubu Filip Král a Libor Zábranský a o rok starší další obránce Dalimil Mikyska a útočník Martin Nečas, který si svými výkony v přípravě i v reprezentační osmnáctce rázně řekl o zařazení do základní sestavy.

"Jsem rád, že se takto profilují hráči juniorského věku. Máme jich v záloze ještě víc. V konstelaci se zkušenými hokejisty mají ideální podmínky k dalšímu rozvoji," uvedl sportovní manažer mládeže Komety Petr Haken.

Je nám líto, video expirovalo.
Němec: Papír snese hodně, ale je to jen papír

V přípravných utkáních Kometu provázely výsledkové výkyvy. Z jedenácti utkání Brňané šestkrát v řadě prohráli. Klid by ale mohla dodat poslední dvě vítězství 4:1 nad Mountfieldem a Znojmem. "Tyto dva výsledky jsou pro nás důležité k dodání potřebné pohody. Máme spoustu nových hráčů. Už jsme se dopracovali k tomu, co chceme hrát," dodal Pokorný.

Na špatných výsledcích v přípravě se projevilo i hledání optimálního složení jednotlivých řad a změna herního systému. "Chceme spoléhat na útočný a aktivní hokej. To je naše filosofie. Takové hráče, jaké nyní máme, nemůžeme držet na uzdě. Je ale potřeba dát nějaké branky," řekl Pokorný, který vidí základ v dobré defenzivě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články