Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec se chce po roce trápení vrátit na výsluní. Pomoci mají zvučné posily

Třinec - Hokejisté Třince se chtějí po minulé protrápené sezoně znovu vrátit do horních pater tabulky. Oceláře mají zpět na výsluní dovést nový kouč Vladimír Kýhos a zvučné posily typu Martina Růžičky nebo Jakuba Petružálka.

Třinečtí hokejisté
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Především v případě Martina Růžičky jsme rádi, že se nám ho podařilo přivést zpátky. Je to typický střelec, výborný hráč do přesilovky. Svým přístupem je navíc hnacím motorem týmu, protože chce pořád vyhrávat," řekl generální ředitel klubu Pavel Marek.

Třicetiletý Růžička, který se v třineckém dresu stal i nejlepším střelcem extraligy, se vrací pod Javorový po angažmá v KHL v týmu Čeljabinsku. Další velkou přestupovou rybou je litvínovský forvard Petružálek, který přišel z Dynama Moskva. "Je podobným hráčem jako Martin. Má tah na branku, umí dát gól a nebojí se vzít zodpovědnost sám na sebe. Další skvělý týmový hráč," řekl Marek.

Oceláře v létě ještě posílili útočníci Cory Kane (Texas Stars), Rostislav Marosz (Karlovy Vary) a Rostislav Špirko (Kometa Brno), z hostování v Plzni se vrátil Erik Hrňa. Odešli Tomáš Slovák, Richard Stehlík, Tomáš Kopecký, Radim Matuš (Karlovy Vary), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Tomáš Plíhal, Vladimír Svačina (Liberec), Radoslav Tybor (Pardubice), Lukáš Žejdl (Mladá Boleslav) a řeší se kauza Rostislava Klesly, s nímž Třinec přes smluvní vztah přestal počítat. "Probíhají jednání, stále to není vyřešeno," řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Se sestavou příjemné problémy

Zkušený kormidelník Kýhos, který na střídačce nahradil Jiřího Dopitu, si libuje, že má v sestavě čtyři vyrovnané formace a v kádru velkou konkurenci. "Musím říct, že se sestavou jsem měl příjemné problémy. Nebylo jednoduché se rozhodnout, protože všichni hráči prokázali dobrou výkonnost. Ale do úvodu to stavíme na zkušených hráčích, kteří vědí, jak to v začátku sezony probíhá. Potřebujeme chytit úvod," řekl někdejší kouč Brna.

Třinec v minulém ročníku postihl pokles formy. Po stříbrných medailích celou sezonu nemohl nabrat dech a pak vypadl už v předkole play-off. "Ale bude to znovu strašně vyrovnané. Může se stát, že někdo vystřelí nahoru, někdo zase propadne. Dobře posílila také Mladá Boleslav, silný bude také Liberec, je tu Sparta, Kometa. Ale tím, jak máme poskládaný tým, tak naše největší síla bude ve čtyřech vyrovnaných lajnách. To musíme naplno využít," řekl Kýhos před pátečním domácím startem s Pardubicemi.

Trenéra těší, že mužstvo přijalo za své jeho představy o herním systému. "Hráči se s tím sžili, hra vypadá dobře. Ale nechci to zakřiknout. Věříme, že se to bude zdokonalovat, ještě je co zlepšovat," řekl Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články