Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Novým vlastníkem hokejových Vítkovic je svazový viceprezident Pavlík

Ostrava - Novým majoritním vlastníkem Vítkovic se stal viceprezident Českého svazu ledního hokeje Aleš Pavlík, který byl doposud jedním z akcionářů klubu. Nový majitel Vítkovic je zároveň prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Majoritním vlastníkem klubu, předsedou představenstva klubu a jeho prezidentem byl doposud František Černík. Bývalý vynikající útočník se ale z hokejové scény postupně stahuje, již dříve opustil i pozici generálního manažera.

Třiašedesátiletý Černík bude od nové sezony působit ve funkci čestného prezidenta. "O prodeji jsme jednali delší dobu, nebyla to otázka týdnů, ale měsíců. Za svou výhodu považuji, že za dobu svého působení znám fungování i financování klubu, který vždy patřil k české hokejové špičce," uvedl Pavlík.

Nový majoritní akcionář v managementu Vítkovic působí od roku 2005. "Věřím, že s novým managementem, který od léta už v organizaci pracuje, se nám podaří celý klub posunout zase o výrazný kus kupředu," řekl Pavlík.

Vítkovice jsou v krátké době druhým extraligovým klubem, který změnil majitele. V srpnu učinil podobný krok Petr Bříza, jenž převzal pražskou Spartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články