Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Petružálek se nenavrátí do Litvínova, posílí Třinec

Třinec – Hokejový útočník Jakub Petružálek, který naposledy působil v Kontinentální lize v Dynamu Moskva, se rozhodl vrátit do extraligy. Nezamíří však do Litvínova, s nímž loni získal mistrovský titul, ale měl by posílit Třinec.

Jakub Petružálek
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Kuba měl několik konkrétních nabídek ze zahraničí, ale nakonec se rozhodl upřednostnit angažmá v extralize. Samozřejmě jsme s ním jednali," uvedl Robert Kysela.

Severočeši, kteří se na jaře zachránili v extralize v baráži, o Petružálka hodně stáli, ale podle Kysely nemohli třinecké nabídce konkurovat. "Nabídli jsme mu nadstandardní smlouvu, ale musíme brát v potaz naše možnosti, jsme regionální klub," konstatoval Kysela.

Do budoucna má jednatřicetiletý litvínovský odchovanec v klubu dveře otevřené. "Po skončení angažmá v Třinci bude u nás vždy vítán. Věříme, že přijde doba, kdy znovu oblékne litvínovský dres," uvedl generální manažer severočeského celku.

Smlouvu s Třincem Petružálek zatím nemá. "Jednání probíhají delší dobu. Zatím není nic podepsaného, ale brzy může být," řekl hráčův agent Michal Leimberger.

Petružálek po loňském historickém triumfu Litvínova odešel do švédského Örebra, v prosinci pak přestoupil do Dynama Moskva. Za klub, jemuž v roce 2013 při předchozím angažmá výrazně pomohl k zisku Gagarinova poháru, však odehrál kvůli potížím s ploténkou jen čtyři zápasy. V lednu pro něj sezona předčasně skončila.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012 má na kontě i dva zápasy v NHL za Carolinu. Hrál také za finský tým Lukko Rauma a v KHL za Chabarovsk, Kazaň a Jekatěrinburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články