Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa hlásí další velké jméno: Reprezentačního útočníka Zaťoviče

Brno - Hokejový útočník Martin Zaťovič se stal další posilou extraligové Komety Brno. Jedenatřicetiletý český reprezentant, který startoval na posledních třech světových šampionátech, se do domácí soutěže vrací po dvou sezonách strávených v Kontinentální lize v dresu Lady Togliatti.

Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Jednání probíhalo delší dobu, nebyli jsme ve hře jen my, z toho důvodu jsem rád, že se Martin i po našem rozhovoru rozhodl spojit budoucnost s Kometou na delší dobu," uvedl majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský. Bližší informace o délce kontraktu však neprozradil. "Typologicky se nám hodí do koncepce a věřím, že společně s celým týmem bude bavit diváky," dodal Zábranský.

Zaťovič před odchodem do Ruska působil v extraligových Karlových Varech, ze kterých odešel jako kapitán. V roce 2009 se na západě Čech podílel na zisku extraligového titulu a jeho spoluhráčem byl například i obránce Ondřej Němec, který letos také přišel z KHL do Brna.

"Sedli jsme si s panem Zábranským, jeho vize se mi líbila. V kádru jsou super hráči, vytvořil se skvělý tým," uvedl Zaťovič, který v extralize odehrál včetně play-off téměř 400 zápasů a všechny za Karlovy Vary.

Zaťovič je další výraznou posilou Komety, která se v létě rozhodla přebudovat kádr. Vedle něj a Němce klub angažoval i Marka Kvapila, Martina Erata, Michala Gulašiho, Jana Štencla a Marcela Haščáka.

"Už loni měla Kometa silný kádr. Teď ještě přišli Ondra Němec, Marek Kvapil nebo Martin Erat. Tým je skutečně silný a to mě hodně lákalo," řekl Zaťovič, který zároveň uvítal, že se po 12 letech může vrátit do rodného Přerova. "Do Komety ale především přicházím hrát hokej,
sportovní aspekt rozhodoval nejvíc. Hokej je v Brně fenomén a já se ho chci zúčastnit," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články