Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Útočník Honejsek se po dvou letech vrací do Zlína

Zlín - Hokejisty Zlína posílí útočník Antonín Honejsek, který se do klubu vrací po dvou letech. Po zisku extraligového titulu odešel do Finska, kde se kvůli zdravotním problémům neprosadil a v týmu Blues Espoo odehrál pouze dva zápasy. Po návratu domů zakotvil v Kometě Brno, úvod uplynulé sezony se mu ale nevydařil a zamířil do Hradce Králové. Ve Zlíně uzavřel Honejsek roční smlouvu.

"Mojí prioritou byl návrat do Zlína. Odcházel jsem odsud jako mladý kluk, který chtěl jít do světa. Zkusil jsem si to. Trochu jsem se spálil. Doufám, že se budu moci zařadit mezi spoluhráče, z nichž se mnozí stali lídry zdejšího dobrého týmu," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

"Měl by být oporou na pravém křídle prvních dvou útoků. Je o něco zkušenější, než když odcházel," uvedl zlínský kouč Rostislav Vlach.

Honejsek je odchovancem prostějovského hokeje, do Zlína přišel už v dorosteneckém věku. Po účasti na světovém šampionátu osmnáctiletých odešel do zámořské juniorské ligy WHL, kde hrál za Moose Jaw Warriors. V létě 2011 se vrátil domů a v průběhu tří extraligových sezon odehrál včetně play-off v nejvyšší soutěži ve Zlíně 157 zápasů, ve kterých zaznamenal 90 kanadských bodů za 49 branek a 41 asistencí.

Celkem si zatím připsal 251 extraligových startů s bilancí 131 kanadských bodů za 66 gólů a 65 asistencí. Z extraligy má kompletní sadu medailí. Ve Zlíně kromě titulu získal před třemi lety i stříbro, bronzovou medaili pomohl vybojovat loni Kometě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články