Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jandač: Máme dost zkušených hráčů, abychom dokázali Liberec dvakrát porazit

Liberec – Nic není ztraceno, hokejisté Sparty mohou dál žít svůj sen o extraligovém titulu. Po páteční porážce na ledě Liberce 3:4 však musí k zisku Masarykova poháru nejlepší tým základní části dvakrát za sebou porazit. Trenér Josef Jandač věří, že to jeho svěřenci zvládnou. 

"Určitě bude rozhodovat psychika. Domácí byli v pátek hodně nervózní a my jsme toho bohužel nevyužili více. Teď mají mečbol a my už nemáme - nechci říct, co ztratit a ani kam uhnout, jak se říká, ale každý zápas je pro nás jediná šance, jak si na pohár sáhnout," řekl Jandač po pátém utkání finálové série.

K úspěchu podle něj vede jen disciplinovaná hra s minimem chyb. "V pátek jsme udělali zbytečné debilní fauly, kdy jsme mohli hrát přesilovky. Toho se musíme vyvarovat a využít každé minuty pět na pět a případně pět na čtyři," podotkl sedmačtyřicetiletý kouč a doufá, že Spartu ještě povede ze střídačky dvakrát. Po sezoně totiž u týmu skončí a přesune se k reprezentaci.

Na nevydařený pátý zápas, po němž se Bílí Tygři poprvé v sérii dostali do vedení, musí nyní sparťané zapomenout. "Po zápase jsme byli všichni zklamaní, ale musíme to hodit za hlavu. Máme den a půl na to, abychom se připravili na další utkání. Myslím, že máme dost zkušených hráčů na to, abychom zápas zvládli," burcoval Jandač.

V pátek měl kapitán Sparty Jaroslav Hlinka šanci v samém závěru normální hrací doby vyrovnat a vynutit si prodloužení. Mohl zároveň odčinit své zaváhání před rozhodující brankou duelu. Trestné střílení v čase 59:59 ale neproměnil.

"Je to hráč, který nás táhne celé play-off a každý má nárok na chybu. Bohužel se stala. Mohl to vrátit zpět nájezdem, což se nestalo. Věřím ale, že v šestém zápase mu to vyjde. On ale odvádí stabilně dobré výkony," řekl Jandač na adresu nejproduktivnějšího hráče celého play-off.

Sparta se ale bude muset vyrovnat s přibývajícími marody. Už v semifinále přišla o svého nejproduktivnějšího útočníka Daniela Přibyla, v Liberci nehrál ani jeden z klíčových beků Michal Čajkovský a z duelu musel odstoupit Vladimír Eminger. "Byl lehce otřesený. Uvidíme, jak rychle se vzpamatuje," uvedl kouč k obránci, který odjel ze stadionu na vyšetření do nemocnice.

Šesté finále se bude hrát v neděli v Praze od 17:20 a přímý přenos můžete sledovat na ČT sport a našem webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články