Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ševc uznal, že přestřelil. Jandačovi se ale omluvit nehodlá

Liberec - Hokejový obránce Liberce Martin Ševc s odstupem uznal, že jeho slovní útoky na adresu trenéra Sparty Josefa Jandače nebyly správné. Kouči finálového soupeře Bílých Tygrů se ale omluvit nehodlá, i když trenér Severočechů Filip Pešán po čtvrtém zápase série uvedl, že by tak měl učinit.

Čtyřiatřicetiletý bek se už nyní naplno soustředí na páteční pokračování finále, ve kterém se chtějí Liberečtí poprvé dostat v sérii do vedení. Základem však je, aby hráli stejně disciplinovaně jako v úterý, kdy zápas v Praze opanovali a vyhráli 4:1.

"Uznávám, že ze mě mluvily emoce. Sparta s námi prostě nechce hrát hokej. Člověka nadzvedne, co si mezi finálovými bitvami čte v novinách. Tohle všechno se ve mně po třetím zápase, který se nám navíc nevydařil, sečetlo a já neudržel nervy," uvedl Ševc.

V průběhu pondělního utkání Ševc o přestávce Jandače slovně hrubě napadl a po zápase mimo jiné prohlásil, že jej neuznává a nerespektuje jako trenéra. "Co se týká mých dalších osobních útoků na trenéra Jandače, uznávám, že toto do médií nepatří," řekl Ševc.

Martin Ševc: "Člověka nadzvedne, když mezi finálovými bitvami čte v novinách, jak trenér našeho soupeře poukazuje na fakt, že nám snad rozhodčí nadržovali ve čtvrtfinále i v semifinále. Obě ty série jsme zvládli naší hrou, nikoliv výroky rozhodčích. Přišlo mi ze strany Sparty zbytečné nebo spíš tendenční na to poukazovat."

Také se mu nelíbilo, že se Jandač snažil vysvětlit kopnutí bruslí Lukáše Klimka nebo vetování hlavního rozhodčího Vladimíra Šindlera ze strany Sparty. "Tohle všechno se ve mně po třetím zápase, který se nám navíc nevydařil, sečetlo a já neudržel nervy," přiznal.

V úterý už se ale Severočeši naplno věnovali hře a se stejným plánem půjdou i do pátečního utkání. "Po třetím zápase jsme si to s klukama vyříkali. Věděli jsme, že takto hrát ve finále nejde. Věděli jsme, o čem to je. Obrátit myšlení na pozitivní vlnu," uvedl Ševc.

"Teď budeme mít výhodu svého domácího zázemí a ještě větší podporu fanoušků. Musíme udržet emoce a poslat je tím správným směrem, tak jak se nám to povedlo v úterý. Musíme hrát svoji hru a soustředit se na ni. Pak je v podstatě jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku," dodal Ševc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články