Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Karlovy Vary zdolaly Litvínov 5:3 a jsou blízko udržení

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 10. kole baráže o extraligu nad Litvínovem 5:3 a výrazně se přiblížili záchraně. Dvě kola před koncem má Energie na druhé postupové pozici před třetí Slavií už pětibodový náskok. K potvrzení setrvání mezi elitou tak stačí Západočechům bez ohledu na výsledek Slavie s Litvínovem v pátek Jihlavě jakékoliv vítězství.

Karlovy Vary - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Loňský mistr Litvínov, který se v neděli definitivně zachránil, nezařadil do sestavy několik opor včetně útočníků Hanzla a Dudy či beka Kubáta. Vstup do utkání Severočechům nevyšel. Odolali ještě při Gulově trestu, ale po vyloučeních Hory a Skleničky dostal Energii do vedení v páté minutě v přesilovce pěti proti třem Haščák.

Postupem času však začali hrozit i hosté a v osmé minutě Pšurný bombou z mezikruží vyrovnal. Na domácích však bylo vidět, že na rozdíl od Litvínovských potřebují k záchraně další body jako sůl. Ve 14. minutě předvedl pěknou individuální akci obránce Sičák a vrátil Karlovým Varům vedení.

Velkou příležitost na opětovné vyrovnání měl agilní Pšurný, ale zcela sám před brankou nastřelil jen Závorkovu vyrážečku. Do kabin tak šli mnohem spokojenější domácí, protože Svoboda se v poslední minutě dostal před Petráska a bekhendovou střelou zvýšil na 3:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hrála Verva mnohem aktivněji a při přečíslení dvou na jednoho se ve 24. minutě již podruhé v zápase nemýlil Pšurný. Huna ale vrátil ve 33. minutě Karlovým Varům dvoubrankový náskok. O chvíli později mohl navýšit skóre Marosz, ale jeho střela po samostatném úniku se otřela jen o horní tyčku.

Vzápětí se ale prosadil Kůs, který střelou od modré čáry překvapil Petráska. Konečnou podobu skóre dal o minutu později Trávníček, který zužitkoval ideální nahrávku Martynka. V závěrečném dějství si Západočeši zodpovědnou obrannou hrou vedení pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Litvínov

Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Haščák (Bičánek, T. Rachůnek), 14. Sičák (Huna, Vachovec), 20. J. Svoboda (Marosz, Gulaši), 33. Huna (Koblasa, Kůs), 34. Kůs (Sičák, T. Rachůnek) - 8. R. Pšurný (Stříbrný, Piroš), 24. R. Pšurný (Stříbrny, F. Pavlík), 35. Trávníček (Martynek, Šimeček). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3256.

Karlovy Vary: Závorka - Gulaši, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák, Sičák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Litvínov: Petrásek - Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Kokeš, Gula, Hora - Jurčík, Gerhát, Lukeš - Martynek, Šimeček, Trávníček - Stříbrný, R. Pšurný, Piroš - Řehoř, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Z naší strany byla hra nervózní. Věděli jsme i o průběžném výsledku z Jihlavy a kluci to určitě měli trochu i v podvědomí, že potřebujeme tři body, abychom se Slavii zase vzdálili. V první třetině jsme měli dobrou efektivitu v zakončení a dali jsme nějaké branky i se štěstím. Hra však nebyla taková, jakou bychom si představovali. Každopádně jsme ale rádi, že jsme získali tři body."

Radim Rulík (Litvínov): "Já bych chtěl litvínovským fanouškům vysvětlit, proč jsme přistoupili ke změně v sestavě. Nasadili jsme čtyři hráče, kteří hráli v juniorce. V minulém zápase jsme si zajistili extraligovou příslušnost a usoudili jsme, že je vhodné tyto hráče vyzkoušet. Jsou to hráči, o kterých do budoucna uvažujeme. Stejně tak tomu bude v pátek na Slavii a v neděli se budeme s domácími fanoušky chtít rozloučit se základní sestavou, která baráž vybojovala. Ve složení, v kterém jsme přijeli, jsme na Vary nestačili. Dostali jsme zbytečné branky. Tři jsme sice dali, což je na venkovní zápasy celkem dobré, ale z těch pěti inkasovaných jsme minimálně třem mohli zabránit. Soupeř byl efektivnější v koncovce a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články