Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klimek ve finále dohrál, za kopnutí Dernera dostal pět zápasů natvrdo

Praha - Sparťanský útočník Lukáš Klimek už ve finále play-off hokejové extraligy proti Liberci nenastoupí. Za kopnutí obránce Lukáše Dernera v pátečním druhém finálovém duelu jej dnes disciplinární komise potrestala zákazem startu v pěti zápasech.

Devětadvacetiletý Klimek má za trest ve hře automaticky zastavenou činnost na jedno utkání, takže celkově nesmí hrát šest duelů. Suspendace se mu tak přenese i do příští extraligové sezony. Série o titul pokračuje za stavu 1:1 na zápasy dnes v Praze.

Klimek v 36. minutě pátečního utkání mezi kruhy před brankovištěm Liberce upadl ve strkanici s Tomášem Mojžíšem a nožem brusle následně kopl Dernera do kolena.

"V pozici vleže vykopl levou nohu a ostřím brusle zasáhl protihráče nad levým kolenem. Při způsobu, jakým byl zákrok veden, si hráč musel být vědom, že v případě zásahu mimo chrániče může dojít i k vážnému zranění protihráče," uvedl předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý.

Podle disciplinárního řádu patří kopnutí mezi nejpřísněji postihované fauly s tresty mezi pěti až deseti zápasy. Při stanovení výše trestu na spodní hranici této sazby přihlédl předseda komise k tomu, že Klimek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a libereckého protihráče svým zákrokem nezranil.

Tohle do hokeje nepatří, řekl naštvaný Derner

Derner byl po utkání rád, že z incidentu vyvázl bez vážnější újmy. "Viděl jsem Klimka, že leží na zemi, přijel jsem k němu a najednou mě kopl bruslí do míst, kde končí chránič na koleno. Chtěl bych říct, že tohle do hokeje nepatří. Vůbec se mi to nelíbilo," uvedl liberecký obránce. "Díkybohu to odnesl chránič, který jsme museli spravit. Doufám, že tam bude jen modřina a nic s tím nebude," dodal Derner.

Pětizápasový trest udělila disciplinární komise v této sezoně podruhé. Na konci listopadu jej dostal olomoucký obránce Alex Rašner za faul v utkání 23. kola rovněž proti Liberci, v němž kopl bruslí do rozkroku beka Radima Šimka. Po třech odpykaných duelech ale komise Rašnerovi změnila zbývající dva zápasy na podmínečné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články