Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hlinka: Vyrovnání nás nastartovalo, pak už jsme byli jasně lepší

Praha - Hokejový útočník Jaroslav Hlinka opět potvrdil svou důležitost pro Spartu. Kapitán Pražanů se dvěma góly podílel na výhře týmu nad Plzní, po které má papírový favorit semifinálové série mečbol. Mistr světa z roku 2001 nejprve ve 31. minutě posunul Spartu do vedení 2:1 a o dvě minuty později přidal další branku. S osmi góly se tak dostal do čela tabulky střelců play-off.

"Vše z nás spadlo s prvním gólem. Do té doby jsme sice nebyli horším týmem, ale nemohli jsme se dostat do šancí. Vyrovnali jsme a pak si myslím, že jsme byli jasně lepší," řekl Hlinka. "Já ale hraju pořád stejně. Samozřejmě, že jsem rád, že mi to tam spadlo a hlavně, že to vede k vítězství," uvedl.

Svoji hru ale moc hodnotit nechtěl. "Až postoupíme do finále, tak si dovolím říct, že to bude za poslední roky nejlepší play-off," pousmál se Hlinka, který se své role v kabině ale nebrání. "Asi nejvíc mluvím, protože jsem toho nejvíc zažil. Na ledě ale hrajeme všichni, co máme," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

Sparta se vypořádala i s absencí zraněného Daniela Přibyla, který odstoupil z předešlého duelu v Plzni. "Je to náš nejlepší hráč v sezoně, nejproduktivnější a navíc tvoří hru. Určitě nám chybí, ale musíme ho nahradit," řekl devětatřicetiletý centr smířeně.

Klíčem k zápasu byly z pohledu Sparty i přesilové hry, ve kterých třikrát skórovala. Před Hlinkovým prvním gólem se zkušeně dvojice bránících hráčů zbavil Adam Polášek. "Udělal to perfektně. Z 90 procent to byl jeho gól," ocenil Hlinka přihrávku spoluhráče.

V předešlých zápasech Pražané za soupeřem místy zaostávali v důrazu. "Chtěli jsme odpovědět na hru, kterou Plzeň předváděla ve druhém domácím zápase, kdy hrála hodně důrazně. Jsem rád, že jsme se tomu minimálně vyrovnali a že jsme ukázali, že umíme hrát také důrazný hokej," uvedl Hlinka.

Zápas sledovalo 14 913 diváků, což je nejvyšší návštěva na duel Sparty v sezoně. "Bylo to super. Pro lidi se to hraje a my jsme rádi, že jich přišlo tolik. Doufáme, že půjdeme dál a oni ještě přijdou," přál si Hlinka.

Pražané si mohou postup do finále zajistit v pátek v Plzni a centr elitní formace věří, že se jim to podaří. "Doufám, že máme zkušený tým a zvládneme to. Všichni věříme, že se sem už nebudeme vracet, ale víme, že to bude těžké," dodal Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články