Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia vyhrála v Jihlavě a dostala se do čela baráže

Jihlava - Hokejisté Slavie vyhráli ve 4. kole baráže o extraligu na ledě Jihlavy 5:4 po nájezdech, zvítězili potřetí za sebou a dostali se do čela tabulky o bod před druhý Litvínov. Pražané čtyřikrát dohnali ztrátu, do prodloužení poslal zápas 50 vteřin před koncem třetí třetiny Fin Henri Tuominen a v rozstřelu rozhodl David Šafránek. Dukla zůstává se třemi body poslední.

Utkání Jihlava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Druhý domácí zápas v boji o nejvyšší soutěž nezačal pro vítěze první ligy nejlépe. Už ve druhé minutě útočník Kohout dohrál u mantinelu obránce Růžičku a s trestem na pět minut plus do konce utkání pro něj duel skončil hned po prvním střídání.

Jenže Slavia dlouho v početní výhodě nehrála. Po vyloučeních Markoviče a Davida Hrušky šla do přesilovky naopak Dukla a v šesté minutě ji využil Skořepa. Pro Jihlavu to byla první využitá přesilovka v baráži. Ve 14. minutě po objetí branky překvapil Škarka Kanaďan Robinson, jehož gól potvrdil až videorozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Slavia

Jihlava opět získala vedení ve 26. minutě, kdy se po Malcově přihrávce trefil z mezikruží Kolář. Radost z vedení domácím ale nevydržela ani minutu a půl, protože Drahorád střelou od modré čáry znovu vyrovnal.

Brzy se opět radovali domácí, před polovinou druhého dějství překonal Hyláka střelou z pozice za pravým kruhem ruský obránce Grebeňuk. Slavia smazala ztrátu 15 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy Štebih nedokázal vyhodit z obranného pásma a po Šafránkově přihrávce překonal Škarka z mezikruží Mikulík.

Ve třetí třetině promarnil ve 48. minutě šanci v přesilovce Kolář, ale pět minut před koncem Seman využil další početní výhodu po přihrávce Mrni. Pražané porážku odvrátili, když Hraškovu ránu tečoval za šestnáctiletého Škarka Tuominen. Nastavení nerozhodlo a v rozstřelu se prosadil za domácí jen Skořepa, zatímco za Slavii se trefili Čermák a Šafránek.

Dukla Jihlava - Slavia Praha 4:5 po nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Harkabus, Důras), 26. Kolář (Malec), 29. Grebeňuk (Kolář, Melenovský), 55. F. Seman (Mrňa, Štebih) - 14. Robinson (Markovič, Vas), 27. Drahorád (Mikulík, Hraško), 40. Mikulík (Šafránek), 60. Tuominen (Robinson, D. Hruška), rozhodující sam. nájezd Šafránek. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Pešek, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc Kohout 5 min. a do konce utkání - M. Hruška 10 min. Bez využití. Diváků: 2493.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk - Důras, Skořepa, Harkabus - Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Melenovský, Jícha - Kohout, Malec, Mrňa. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Slavia: Hylák - Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, A. Růžička, Hraško, Drahorád - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Andres, Tuominen, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

Petr Vlk (Jihlava): "Hodně se nadřeme, abychom dali branku, ale velmi laciné góly inkasujeme. To nás dostává do kolen. Před třetí inkasovanou brankou jsme mohli třikrát vyhodit puk z pásma, ale nedokázali jsme to. Kluci ale dřou, bojují a v tomto směru se jim nedá nic vytknout."

Milan Razým (Slavia): "Dostali jsme výhodu pětiminutové přesilové hry, ale udělali jsme z toho vlastní nevýhodu. Čtyřikrát jsme inkasovali a pokaždé prohrávali, přesto jsme dokázali vždy srovnat skóre. Svědčí to o charakteru mužstva. V nájezdech už to byla loterie. Z Jihlavy si odvážíme dva body a jsme spokojeni."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články