Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kometa snížila stav série s Chomutovem na 1:2

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili na vlastním ledě Chomutov 3:2 a vynutili si pokračování série. V ní nyní prohrávají 1:2 na zápasy. V duelu Chomutov vedl, avšak domácím se podařilo vyrovnat a díky dvěma brankám v rozmezí půl minuty i otočit stav. Kašeho branka v závěrečné třetině už jen korigovala výsledné skóre.

Radost hráčů Komety
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V sestavě Komety chyběl oproti předešlému duelu obránce Kuboš a zraněný útočník Němec, místo nějž nastoupil Raška. Trenér Chomutova Růžička vsadil na osvědčenou sestavu, v níž chyběl pouze obránce Mrázek.

Piráti v úvodních dvou minutách několikrát vyzkoušeli brankáře Čiliaka. V dalším průběhu první třetiny se ale dostali pod tlak, k němuž Brňanům napomohliy i dvě přesilovky. Navzdory převaze se domácí hokejisté jen s obtížemi dostávali do slibnějších střeleckých příležitosti.

Chomutovu se vyplatilo čekání na chybu soupeře. Ta přišla hned v úvodu druhé třetiny, kdy Červenka založil rychlý protiútok a po Tomicově přihrávce pohotový Račuk snadno překonal Čiliaka. Po inkasovaném gólu začala Kometa viditelně uvadat a režii zápasu převzali důraznější a rychlejší Piráti.

Do hry vrátil Brňany kapitán týmu Čermák, jenž ve vlastním oslabení získal na obranné modré čáře kotouč a při sólovém úniku jej podrazil obránce Rutta. Nařízené trestné střílení Čermák proměnil. Srovnání skóre dodalo domácím hokejistům sílu. Do jejich hry se vrátila bojovnost i agresivita, zápolili pouze s přesností v koncovce.

Oboustranná nervozita gradovala v závěrečné třetině zvýšenou tvrdostí i šarvátkami. Výsledkem byly i dvě přesilovky pět na tři, které v rozmezí 53 sekund využili Hynek Zohorna a Špirko k získání dvoubrankového náskoku.

Po faulu brněnského Malce na Tejnora dostal Chomutov pětiminutovou výhodu přesilové hry, ve které se mu však podařilo skórovat jen jednou. Po rychlém protiútoku snížil v 51. minutě Kaše. Necelé tři minuty před koncem ještě zkusil Chomutov hru bez brankáře, navzdory velkému tlaku už ale Brno jednobrankový náskok udrželo.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Čermák z trestného střílení, 44. H. Zohorna (Špirko, Kováčik), 45. Špirko (Trška, H. Zohorna) - 21. Račuk (Tomica, Červenka), 51. Kaše (Kämpf). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9, navíc Malec (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7414. Stav série: 1:2.

Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec - H. Zohorna, L. Čermák, Ostřížek - Špirko, J. Hruška, J. Káňa II - Dostálek, Raška, Dočekal - P. Mrázek, Koreis, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, Tejnor (49. Šidlík), Harant, Pereťagin - Račuk, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička, Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Sklenář - Ölvecký, D. Kaše, Dušek. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný. 

Kamil Pokorný (Brno): "Zápas měl před fantastickými diváky vynikající úroveň. Nechtěli jsme, aby zítra zůstali doma. Naše mužstvo dřelo. Dřelo do úmoru a vítězství si zasloužilo. Měli jsme obrovský tlak, ale bohužel nás trochu sráží neproměňování šancí. Dostali jsme první gól. Po něm jsme padli na pět až sedm minut do deprese. Nehráli jsme tak dobře. Ale potom jsme si to vynahradili a v přesilovkách pět na tři jsme rozhodli utkání."

Vladimír Růžička (Chomutov): Naši hráči dnes podali velmi dobrý výkon. Zápas byl hodně dobrý. My jsme přijeli s taktikou bránit, což se nám dařilo. S výkonem týmu jsem spokojen."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články