Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Červenka: Na začátku to vypadalo, že se bojíme hrát

Chomutov - Hokejový útočník Roman Červenka i v úvodním zápase předkola play-off extraligy potvrdil, že je klíčovým hráčem Chomutova. Přestože se Brno chtělo zaměřit speciálně na něj, nejproduktivnější hráč základní části svými přihrávkami připravil oba góly Pirátů. Severočeši tak na úvod vyřazovací části porazili Kometu 2:1 v prodloužení.

Roman Červenka v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Od začátku jsme hráli špatně. Začali jsme ustrašeně a nebylo to ono. Naštěstí to bylo po dvou třetinách jen 1:0. Řekli jsme si, že třetí třetinu musíme sehrát úplně jinak, a naštěstí se nám povedlo srovnat," řekl Červenka po zápase. Po jeho přihrávkách se dvakrát prosadil obránce Brett Skinner.

"V prvním případě se trefil v přesilovce, podruhé jsem se dostal napůl za bránu. On tam byl sám a nikdo tam kolem nebyl. A trefil to dobře," pochválil spoluhráče. Že v obou případech přihrál zrovna kanadskému bekovi, považoval za souhru okolností. "Když mám puk, tak si moc nemůžu vybírat, kdo tam bude. Ono je to docela rychlý. Kdo je volný, tomu se to snažím dát. To je celý," pousmál se Červenka. 

Se svým přínosem týmu tak mohl být spokojený. "Já jsem ale hlavně spokojený, že jsme vyhráli. Vím, jak to je. Celý zápas prohráváš, pak vyrovnáš a dáš gól v prodloužení. Pro druhý zápas v úterý je to psychicky super," podotkl mistr světa z roku 2010. "Je to ale jen 1:0 a zítra se začíná od nuly. Ale zaplať pánbůh, že to tak dopadlo," oddechl si Červenka.

Klíčová postava nováčka nejvyšší soutěže věří, že ve druhém zápase budou Piráti hrát lépe. "Je to o naší hře. Abychom bruslili a nehráli ustrašeně. Na začátku to vypadalo, že se bojíme hrát. To není ale důvod. Musíme se soustředit na naši hru. Podíváme se, co Brno hraje, to je jasný, ale když budeme hrát jako dnes třetí třetinu, bude to dobrý," věří Červenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články